VIDEO | Hoogtepunten in het bekertoernooi tot nu toe

VIDEO | Hoogtepunten in het bekertoernooi tot nu toe

Feyenoord strijdt woensdagavond vanaf 20.45 uur in het Parkstad Limburg Stadion om een plaats in de halve finales van het toernooi om de KNVB beker. Kom alvast in de stemming voor de wedstrijd, met deze clip van Feyenoords hoogtepunten in de beker tot nu toe!

1. Feyenoord en Roda JC Kerkrade stonden vijf maal eerder tegenover elkaar in het nationale bekertoernooi. De balans slaat uit in het voordeel van de Limburgers, die drie keer als winnaar uit de strijd kwamen.

2. De laatste keer dat beide clubs elkaar troffen, was in de derde ronde van het seizoen 2010-2011. Na een 1-1 eindstand over 90 minuten en een doelpuntloze verlenging moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen in De Kuip. Roda JC bleek vanaf elf meter de betere ploeg (3-4).

3. Feyenoord speelde twee maal eerder een uitwedstrijd tegen Roda JC voor de beker. Beide keren bleek die wedstrijd het eindstation van het toernooi. Op 25 februari 1976 werd het 3-2, terwijl ook in het seizoen 2005-2006 uitschakeling onafwendbaar bleek voor Feyenoord (1-0).

4. Betere herinneringen bewaart Feyenoord aan de bekerontmoeting van 27 april 2008, toen ten koste van Roda JC de beker werd gewonnen. Dankzij goals van Denny Landzaat en Jonathan de Guzman gingen de Limburgers in de finale in De Kuip met 2-0 ten onder.

5. Sinds 2008 slaagde Roda JC er niet meer in om de eindstrijd van het toernooi te bereiken. Feyenoord stond in 2010 voor het laatst in de bekerfinale.

6. Feyenoord kan woensdag voor het eerst sinds het seizoen 2009-2010 de halve finales van het bekertoernooi bereiken. Sindsdien kwamen de Rotterdammers niet verder dan de kwartfinales.

7. De laatste keer dat de club uit Kerkrade verder reikte dan de kwartfinales, was in 2008. In de afgelopen tien seizoenen kwamen de Limburgers twee maal minimaal tot de halve finales.

8. Roda JC is voor Feyenoord al de vierde Eredivisieclub die het dit seizoen treft in het bekertoernooi. In de vorige rondes rekende de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst af met PEC Zwolle, Ajax en Willem II. De Limburgers troffen met sc Heerenveen pas in de achtste finales een club uit de Eredivisie; daarvóór werden de amateurs van De Treffers en Lienden uitgeschakeld.

9. Feyenoord en Roda JC hopen dit seizoen op respectievelijk de twaalfde en derde bekerwinst uit de clubhistorie. Elf keer kon ‘de dennenappel’ worden toegevoegd aan de prijzenkast in De Kuip, in 2008 voor het laatst. Roda JC mocht zich twee maal bekerwinnaar noemen, de laatste keer was in 2000.

10. Van de huidige Feyenoord-selectie weten Dirk Kuyt (FC Utrecht, 2003), Kenneth Vermeer (Ajax, 2010) en Eric Botteghin (FC Groningen, 2015) hoe het is om de KNVB beker te winnen.

Lees meer over
Kenneth Vermeer Eric Botteghin Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties