''Zesjescultuur in mavo-organisatie bij Feyenoord''

''Zesjescultuur in mavo-organisatie bij Feyenoord''

Na Peter Bosz, Gertjan Verbeek, Ronald Koeman en Fred Rutten heeft ook huidig Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst het over een gebrek aan topsportklimaat in De Kuip. Columnist Sjoerd Mossou denkt dat het probleem diep geworteld zit in de club.

Toen Koeman het had over een leeg prullenbakje of de gevaarlijke oversteek naar het trainingsveld, werd de coach amper serieus genomen. ''Details blijven in Rotterdam-Zuid altijd details, omdat niemand ze belangrijk genoeg vindt. Het sentiment van de club en het stadion: ze worden groter geacht dan wat dan ook. Zelfs groter dan de prestatie'', schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad.

''Het is vloeken in de kerk, maar bij Ajax is de clubcultuur heel simpel: de beste willen zijn. Bij PSV? De slimste zijn. De clubcultuur bij Feyenoord staat voor veel ongrijpbaarder zaken: trouw, lijden, loyaliteit, onverzettelijkheid. De meetlat ligt niet zozeer langs het veld, maar vooral langs alles daaromheen. winnen is bij Feyenoord heus best belangrijk, maar het is niet het állerbelangrijkste.''

De journalist komt met een waslijst voorbeelden. ''Niet alleen Kuyt bepaalt de norm in de kleedkamer, maar ook de Turkse reservespits. De directeur maakt zich boos over de stukjes in de krant. Die nieuwe Kuip wil er maar niet komen. De nieuwe spits is niet goed genoeg, maar hij heeft wél een Feyenoord-hart, dus we nemen hem toch. Het verdriet van Feyenoord is niet alleen een verhaal van te weinig geld en te weinig goede spelers. Het is het verhaal van een diepgewortelde zesjescultuur binnen een hardnekkige mavo-organisatie. Ook wel genoemd: 'een gebrek aan topsportklimaat'.''

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties