Tapia: ''Trots dat ik nu Feyenoorder ben''

Tapia: ''Trots dat ik nu Feyenoorder ben''

‘Dit is voor mij een grote stap naar een grote club. Ik ben dan ook blij en trots dat ik vanaf nu Feyenoorder ben. Het voelt ontzettend goed en fijn om dit shirt te dragen.’ Dat waren de eerste woorden die Renato Tapia (20) sprak nadat hij zijn handtekening had gezet onder het contract dat hem tot medio 2020 aan Feyenoord verbindt.

Tapia komt over van FC Twente, waarvoor hij in augustus 2014 als 18-jarige zijn eredivisiedebuut maakte. ‘Ik ben Twente erg dankbaar voor de kansen die ze me gegeven hebben. Ik heb me daar goed kunnen ontwikkelen als voetballer, maar nu was ik toe aan de volgende stap. Dit was het goede moment om de overstap naar Feyenoord te maken. Dat ik de eerste speler uit Peru ben die voor deze club gaat spelen, maakt het extra speciaal.’

Eerder dit seizoen verloor Tapia met Twente met 5-0 van Feyenoord in De Kuip. ‘Vanwege het resultaat was dat een wedstrijd om snel te vergeten, maar de sfeer heeft wél indruk op me gemaakt. De supporters bleven maar schreeuwen. Ik kijk er erg naar uit om als speler van Feyenoord in De Kuip te mogen spelen. Ik hoop dat ik een goede band ga krijgen met het publiek.’

De Peruviaan omschrijft zichzelf als een 'box-to-box-player', die bij voorkeur op het middenveld speelt maar ook als centrale verdediger uit de voeten kan. Zijn ambitie is duidelijk. ‘Als voetballer wil je zoveel mogelijk spelen en zo hoog mogelijk eindigen. Ik ga hard werken om goede resultaten te behalen met Feyenoord’, aldus Tapia, die tegen sc Heerenveen en ADO Den Haag nog niet speelgerechtigd is.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties