Dramatische statistieken bevestigen kritiek op Kramer

Dramatische statistieken bevestigen kritiek op Kramer

Michiel Kramer komt weinig tot niet voor in het spel van Feyenoord. Willem van Hanegem was vanmorgen in niet te spreken over zijn inzet. ''Ik kreeg tijdens de wedstrijd appjes van mensen die me vroegen wanneer Feyenoord weer met elf man zou gaan spelen'', oordeelde de oud-Feyenoord in het AD.

Statistieken wijzen uit dat Kramer de eerste helft weinig heeft toegevoegd aan het spel van de Rotterdammers. De 27-jarige speler heeft in de eerste helft slechts één goede pass gegeven in de verloren wedstrijd tegen PSV, meldt Tussen de Linies. Ook het aantal balcontacten valt erg tegen in vergelijking met aanvaller Dirk Kuyt.

Nu de kritiek op Kramer toeneemt, is het de vraag in hoeverre hijzelf schuldig is aan zijn tegenvallende prestaties in de topper tegen PSV. De aanvaller is nooit een speler geweest die drie man passeert en de bal met een stift in het doel werkt. Waar je hem wel op kan beoordelen, is het aantal gemaakte doelpunten. In zeventien wedstrijden scoorde hij negen keer voor Feyenoord.

In totaal gaf Kramer dertien passes tijdens Feyenoord-PSV, waarvan er slechts zeven succesvol waren. Dit feit leverde een passnauwkeurigheid op van 53,8 procent, het laagste percentage van alle veldspelers. Alleen PSV-doelman Jeroen Zoet had met 41,9 % een lagere passnauwkeurigheid.

Lees meer over
Anass Achahbar Dirk Kuyt Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties