Drenthe: ''Feyenoord en Rotterdam all day''

Drenthe: ''Feyenoord en Rotterdam all day''

Royston Drenthe (28) voetbalt tegenwoordig bij Baniyas SC in Abu Dhabi. Daar woont hij in een penthouse naast het befaamde Formule 1-circuit. ''Het is makkelijk gezegd: je kiest voor het geld'', klinkt het eerlijk.

''Het is niet dat ik tegen mezelf zeg: ik moet weer naar de top. Die tijd is voorbij voor mij. Dat mag heel Nederland weten'', vertelt de oud-Feyenoorder in gesprek met Helden. Hij had wellicht in de Premier League kunnen spelen als hij iets meer zijn best deed bij Everton. ''Maar mijn mentaliteit en karakter daarbuiten verziekten het.''

In zijn hoofd had hij toen al een beetje afscheid genomen van het voetbal. ''In die periode had ik zoiets van wat ga ik doen? Ik ga andere dingen doen die ik leuk vind. Ik was eigenlijk al gestopt om het zomaar te zeggen'', aldus Drenthe. "In de ogen van mensen ben ik onhandelbaar, heb ik geen respect. Dat komt omdat ik bepaalde dingen met een korrel zout neem. Misschien moet het me wat meer gaan doen, dat mensen die bepaalde indrukken van mij hebben.''

Voor één club zal hij echter wel alles geven. "Ik blijf in hart en nieren Feyenoorder. Ik was zeven toen ik bij Feyenoord kwam. Door die club heb ik het leven kunnen leiden wat ik nu leid. Dus voor mij is het Rotterdam all day."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties