Drie Feyenoorders in 'Elftal van de Eerste Seizoenshelft'

Drie Feyenoorders in 'Elftal van de Eerste Seizoenshelft'

FOX Sports heeft in hét elftal van de Eerste Seizoenshelft drie Feyenoorders opgenomen. Terence Kongolo, Dirk Kuyt en Eljero Elia zijn de beste op hun posities volgens de televisiezender.

Linksachter is er dus een plek voor Kongolo. Alleen Rens van Eijden won in de eerste zeventien wedstrijden een groter percentage van zijn persoonlijke duels (73,6%) dan deze Feyenoord-verdediger. (73,2%, minimaal 50 duels). En ook aanvallend draagt hij zijn steentje bij, want geen verdediger kreeg tot de winterstop meer vrije trappen méé dan Kongolo (32).

Geen enkele Eredivisiespeler was bij meer doelpunten betrokken dit seizoen dan Dirk Kuyt (13 goals, 2 assists). Kuyt staat bij zijn terugkeer in de Eredivisie na zeventien wedstrijden op dertien goals, in zijn laatste seizoen in Nederland (2005/06) stond hij halverwege op elf doelpunten.

Het elftal wordt gecomplementeerd met Elia. De linksbuiten zette gemiddeld vijf dribbels per Eredivisieduel in; Milot Rashica is de enige aanvaller met een hoger gemiddelde per wedstrijd (5,6 dribbels). Elia creëerde in elf van de twaalf Eredivisieduels waarin hij in de basis begon minimaal één kans voor een ploeggenoot.

Het elftal: Room; Arias, Kashia, Moreno, Kongolo; Klaassen, Ziyech, Guardado; Kuyt, De Jong en Elia.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties