Feyenoord A1 sluit eerste seizoenshelft af met zege

Feyenoord A1 heeft het laatste competitieduel van 2015 omgezet in een zege op ADO Den Haag A1. Voor het elftal van trainer Marcel Koning nam Jari Schuurman het enige doelpunt voor zijn rekening. Feyenoord A2 kende op het eigen Varkenoord weinig moeite met stadsgenoot Alexandria'66 A1 (3-0). Feyenoord B1 liep op bezoek bij AZ Alkmaar B1 tegen een 3-1 nederlaag aan. Ondanks het verlies sluit het team van trainer Cor Adriaanse het eerste deel van de competitie af als koploper. Feyenoord B2 kende in de stadsderby tegen Excelsior Rotterdam B2 geen problemen. De ploeg van coach Edwin de Graaf won met ruime cijfers: 5-1. Feyenoord C1 had geen kind aan VVV Venlo/Helmond Sport C1. Aan Rotterdamse kant maakte Pepijn Doesburg twee van de zes doelpunten (6-0). De wedstrijd Feyenoord D1 - NAC Breda D1 werd zaterdagochtend afgelast.

Feyenoord A1 boekt kleine overwinning op ADO Den Haag A1
Feyenoord A1 is de eerste seizoenshelft op de tweede plaats geëindigd. De ploeg van trainer Marcel Koning boekte in het laatste duel voor de winterstop met pijn en moeite een overwinning op ADO Den Haag A1 (1-0), dat zich hierdoor net niet heeft geplaatst voor de kampioenspoule. De Rotterdammers speelden in de slotfase met tien man, omdat verdediger Rick van der Meer een doorgebroken speler neerhaalde en met ‘rood’ werd weggezonden. ‘Complimenten voor de werklust van mijn ploeg in die laatste fase’, meldde trainer Koning.

Feyenoord begon goed en heerste in het eerste kwartier van de wedstrijd. ‘We hadden vooral veel balbezit en werden een aantal keer gevaarlijk’, aldus Koning. Na twaalf minuten opende Jari Schuurman de score namens de Rotterdammers. Na een snelle omschakeling toonde de middenvelder zich attent bij een afgeslagen bal.

ADO Den Haag, dat wist dat het moest winnen om zeker te zijn van plaatsing voor de kampioenspoule, zocht vervolgens de aanval. Met vier spitsen trokken de Hagenaren ten strijde. Koning: ‘Ze probeerden ons al vroeg onder druk te zetten en hanteerden de lange bal op die vier voorste jongens. Daar ontstonden wat kansjes uit, maar gelukkig keepte Justin een goede wedstrijd.’

Feyenoord kreeg voor de pauze ook nog een aantal mogelijkheden. Rashaan Fernandes (voorlangs) en Mans Herrmann hadden het vizier net niet op scherp. Na de pauze was de grootste Feyenoord-kans voor Jari Schuurman, maar één-op-één met de Haagse doelman miste hij. Ook Emil Hansson faalde voor het doel van ADO Den Haag.

Twintig minuten voor tijd leek de wedstrijd weer spannend te worden: Feyenoorder Rick van der Meer kreeg de rode kaart voorgehouden en de bezoekers probeerden uit alle macht de gelijkmaker te produceren. Feyenoord hield echter knap stand. ‘In de slotfase heeft mijn ploeg het maximale gegeven. Al met al hebben we voor de winterstop aardig wat punten verzameld’, besloot Koning.

Feyenoord A1 – ADO Den Haag A1 1-0
12' 1-0 Jari Schuurman

Opstelling Feyenoord A1: Bijlow; Den Hoedt (55' Kingsale), Van der Meer, Verdonk, Anez; Hamer, Fernandes (68' Korporaal), Hansson (75' Knoester); Herrmann (68' Robertha), Schuurman en El Hankouri (21' Slabbekoorn).

Feyenoord A2 zet stadsgenoot Alexandria '66 A1 opzij
Feyenoord A2 heeft zijn laatste wedstrijd voor de winterstop op overtuigende wijze gewonnen van stadsgenoot Alexandria '66 A1. Op Varkenoord werd het 3-0 voor de ploeg van trainer Jan Gösgens, die zich met een plek bij de eerste vier teams van de Eerste Divisie al had verzekerd van een ticket voor de Eerste Divisie Hoog na de jaarwisseling. Daarin zal Feyenoord het ook gaan opnemen tegen de nummers 9 tot en met 14 van de Eredivisie. 'Dan spelen we tegen leuke ploegen als FC Twente A1 en Heerenveen A1, een mooie uitdaging', zo keek Gösgens alvast vooruit.

Feyenoord had het beste van het spel in de eerste helft, creëerde de meeste kansen en kwam al na negen minuten op voorsprong via Steven Smulder, die de voorzet vanaf de linkerkant van Sergi Roeleveld goed binnentikte. Daarna verzuimde de thuisploeg de score uit te breiden, zo vond Gösgens. 'Alexandria kreeg één heel grote kans, maar wij hadden bij rust eigenlijk met 4-1 of 5-1 voor moeten staan. We creëren veel, maar zijn dit seizoen in de eindfase nog vaak te slordig. Dat is zeker een aandachtspuntje waaraan we nog gaan werken.'

Na de pauze werd het meer een gelijkopgaande strijd, met ook wat meer kansen voor Alexandria. Tot een doelpunt zou het echter niet komen voor de ploeg uit Rotterdam-Oost, mede ook dankzij goed keeperswerk van Feyenoord-doelman Thodorie Velanas. Feyenoord daarentegen zou nog twee keer trefzeker zijn. Eerst kopte Erwin Franse na een uur spelen raak, na een scrimmage voor het Alexandria-doel. Tien minuten later bepaalde Robin Zwartjens vanaf de strafschopstip de eindstand op 3-0. Gösgens: 'We hebben de eerste helft van het seizoen heel goed afgesloten en daar ben ik dan ook dik en dik tevreden over.'

Feyenoord A2 - Alexandria '66 A1 3-0
9' 1-0 Steven Smulder
60' 2-0 Erwin Franse
70' 3-0 Robin Zwartjens (strafschop)

Opstelling Feyenoord A2: Velanas; Bijl, Hammouti (61' Sinteur), Zwartjens, Hempenius; Roffelsen, Smulder, Franse; Van Haaren (46' Guezen), Janga en Roeleveld (67' Barendse).

Feyenoord B1 loopt bij AZ Alkmaar B1 tegen eerste nederlaag aan
Feyenoord B1 heeft in 2015 op de valreep nog een nederlaag moeten incasseren. De Rotterdammers, voor zaterdag nog altijd ongeslagen, gingen in Alkmaar verdiend onderuit tegen AZ B1. ‘We konden ons vandaag niet wapenen tegen AZ’, aldus Feyenoord-coach Cor Adriaanse.

In het eerste bedrijf kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Feyenoord-verdediger Davy Kaptein leed in de opbouw balverlies en zag dat doelman Elber Evora in de rebound het antwoord schuldig moest blijven op een Alkmaarse inzet: 1-0.

Toch kwam Feyenoord B1 niet veel later langszij. Een vrije trap werd door Dominykas Kubilinskas goed binnengeschoten. Feyenoorder Jordy Wehrmann kreeg vervolgens de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar oog-in-oog met de AZ-keeper miste hij. Adriaanse: ‘Dat was eigenlijk ook onze enige, echte kans van de wedstrijd.’

Na de pauze was AZ duidelijk de bovenliggende partij. Zo’n twintig minuten na rust kwamen de Alkmaarders opnieuw aan de leiding, waarna ze het duel tien minuten later, uit een vrije trap, definitief in het slot gooiden. ‘We hebben in de tweede helft helemaal niets meer gecreëerd’, bekende Adriaanse. ‘We verloren heel veel duels en liepen achterin en op het middenveld teveel naar achteren. Laat dit een les zijn voor na de winterstop, want dan komen we uit in de kampioenspoule. Natuurlijk is het jammer dat je uitgerekend in de laatste competitiewedstrijd voor het eerst onderuit gaat.’

AZ Alkmaar B1 – Feyenoord B1 3-1
7' 1-0
10' 1-1 Dominykas Kubilinskas
57' 2-1
68' 3-1

Opstelling Feyenoord B1: Evora; Reith, Van Wetten, Kaptein (60' Blesgraaf), Malacia; Wehrmann, Van Mullem (73' Van den Ende), Choukoud (56' El Bouchataoui); Kubilinskas, Vente en Chong.

Feyenoord B2 kent geen moeite met stadsgenoot Excelsior B2
Feyenoord B2 heeft de stadsderby tegen Excelsior Rotterdam B2 zaterdag omgezet in een ruime overwinning. De ploeg van trainer Edwin de Graaf won, mede door twee benutte strafschoppen van middenvelder Lutsharel Geetruida, met 5-1. ‘Een goede afsluiter van de competitie’, aldus Feyenoord-coach De Graaf.

De thuisploeg begon slordig aan de ontmoeting met stadsgenoot Excelsior. Drie keer verloor Feyenoord de bal in de opbouw, maar geen enkele keer profiteerden de Kralingers. ‘Eigenlijk heeft Excelsior in de eerste helft maar één, echte kans gehad’, wist De Graaf, die zijn ploeg na 25 minuten op voorsprong zag komen via Lutsharel Geertruida. Hij benutte een strafschop, nadat een Excelsior-verdediger een opzichtige overtreding maakte in het eigen zestienmetergebied.

Halverwege het duel zat Feyenoord B2 al op rozen. Rodney Huijgen bekroonde een goede loopactie met de 2-0, waarna Simon Loshi (met een kopbal vanuit een vrije trap) het derde Feyenoord-doelpunt maakte. De Graaf: ‘Eigenlijk zijn we niet in de problemen gekomen.’

Na de pauze deden de bezoekers wat terug. Een penalty werd door de ploeg uit Rotterdam-West benut, maar een kwartier later bracht Feyenoord de marge opnieuw op drie. Een mooie dieptebal van Orkun Kokcu kwam bij Lutsharel Geertruida terecht. Door de doelman van Excelsior werd hij onreglementair gestopt, waardoor Feyenoord niet alleen een strafschop kreeg, maar de Excelsior-keeper met ‘rood’ van het veld moest. Geertruida, die zijn tweede penalty van de dag maakte, en invaller Nelson Amadin bepaalden de eindstand op 5-1.

‘Dit is een goede afsluiter. De laatste weken zijn we een stuk constanter geworden. Aanstaande zaterdag sluiten we de eerste competitiehelft af met een bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag B2’, aldus De Graaf.

Feyenoord B2 – Excelsior Rotterdam B2 5-1
25' 1-0 Lutsharel Geertruida (penalty)
36' 2-0 Rodney Huijgen
39' 3-0 Simon Loshi
44' 3-1
58' 4-1 Lutsharel Geertruida (penalty)
73' 5-1 Nelson Amadin

Opstelling Feyenoord B2: Koorevaar; Loshi, Lewis, Wong-Si-Kwie, Aslan (40' Smeulers); Geertruida, Kokcu, Huijgen (50' Heijberg); Van Ewijk, Kalentjev (55' Reboe) en Bibuljica (63' Amadin).

Feyenoord C1 heeft geen kind aan VVV/Helmond Sport C1
Feyenoord C1 heeft zaterdag uitgehaald tegen VVV/Helmond Sport C1. In eigen huis werd het liefst 6-0 voor de Rotterdammers, die als ongeslagen koploper de winterstop ingaan. 'Dit was een heel goede afsluiting van de eerste seizoenshelft', jubelde trainer Jeffrey Oost. 'Het is heerlijk om te zien hoe de jongens er dagelijks op de training en wekelijks tijdens de wedstrijd plezier in hebben. Het spat er echt vanaf.'

Feyenoord had vanaf de eerste minuut een groot overwicht, maar drukte dat voor rust niet uit in een overvloed aan doelpunten. 'We hadden in de eerste helft moeite met scoren, het liep allemaal wat stroefjes', zo zag Oost, die aangaf zeker niet ontevreden te zijn met de 2-0 ruststand. Twee kopgoals van Pepijn Doesburg maakten het verschil. Eerst was de spits eerst alert bij een rebound van de keeper van VVV/Helmond Sport. Na een halfuur spelen leverde Marouan Azarkan een voorzet precies af op het hoofd van Doesburg: 2-0.

Na de pauze zat er meer elan en creativiteit in bij Feyenoord, vooral rond het zestienmetergebied. Het zou resulteren in nog vier doelpunten van de thuisploeg. 'Ik heb de laatste 25 minuten echt genoten van het combinatiespel van mijn ploeg', aldus Oost. 'VVV is ook niet gevaarlijk geweest.' De trainer kijkt met vertrouwen uit naar de tweede helft van het seizoen. 'We hebben nu een mooie voorsprong opgebouwd en deze enthousiaste groep is erop gebrand om er in 2016 echt wat van te gaan maken. Dat proef ik aan alles.'

Feyenoord C1 - VVV/Helmond Sport C1 6-0
17' 1-0 Pepijn Doesburg
32' 2-0 Pepijn Doesburg
45' 3-0 Marouan Azarkan
64' 4-0 Splinter de Mooij
66' 5-0 Wouter Burger
69' 6-0 Jordy Axt

Opstelling Feyenoord C1: Van den Berg; Rustveld (56' Van der Sloot), Hoogenboom, Bogarde, Van Leeuwen (56' Den Haan); El Karbachi, Gündüz (43' Naujoks), Burger; Summerville (36' De Mooij), Doesburg en Azarka