KNVB open voor nieuwe opzet bekertoernooi en play-offs

KNVB open voor nieuwe opzet bekertoernooi en play-offs

PSV is de enige eredivisieclub die na de winterstop nog actief is in Europa. De KNVB maakt zich inmiddels ook ernstige zorgen over de vrije val van Nederland op de UEFA coëfficiënten landen-ranking. Het voetbalorgaan sluit wijzigingen in de opzet van het bekertoernooi en de play-offs niet uit.

''We moeten echt meer punten gaan halen en als daarvoor wijzigingen nodig zijn, dan willen we daar zeker in meedenken'', aldus Gijs de Jong, operationeel directeur van de KNVB, in De Telegraaf. Momenteel lijkt de kans groot dat de kampioen in het seizoen 2018/2019 voorronde Champions League moet gaan spelen.

''Ik geloof niet dat volgend jaar direct de play-offs zullen zijn afgeschaft, maar we moeten er wel serieus naar kijken wat dit betekent voor onze kansen in Europa. Daarbij is het ook de verantwoordelijkheid van de clubs om bijvoorbeeld het bekertoernooi serieus te nemen. Feyenoord, Ajax en PSV werden vorig seizoen al in een vroegtijdig stadium uitgeschakeld. Mede omdat ze niet met het sterkste team speelden. Dat heeft dan niks met de opzet van het toernooi te maken.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties