Oud-spitsen oordelen: ''Kramer een sluipmoordenaartje''

Oud-spitsen oordelen: ''Kramer een sluipmoordenaartje''

Michiel Kramer maakte veel indruk bij ADO Den Haag met een hoog doelpuntenmoyenne en voorlopig lijkt hij ook bij Feyenoord uiteindelijk op een hoog aantal goals uit te komen. De boomlange Rotterdammer krijgt desondanks genoeg kritiek. Hoe goed is Kramer eigenlijk?

''Hoe hij steeds precies op het juiste moment naar de eerste paal komt, is geweldig, dat is de intuïtie van een echte spits'', zegt Wim Kieft in gesprek met De Telegraaf. ''Maar hij moet behalve als eindstation ook als aanspeelpunt kunnen dienen. Het zal moeten blijken of dat erin zit. Wat dat betreft vind ik hem tot nu toe nogal laks en verongelijkt, terwijl ik denk: ga daar nou gewoon aan werken. Alleen zo wordt hij een betere speler. Het lijkt me een mooie uitdaging voor 2016.''

Voormalig topschutter Kees Kist is het daar niet mee eens. ''Dit is een jongen met de intuïtie van een echte killer. Die moet je zijn gang laten gaan. Ik vind Kramer een onberekenbaar jochie, een sluipmoordenaartje. Je ziet hem een hele fase niet en ineens is hij daar om de wedstrijd te beslissen. Die speelwijze is een kracht van hem, want dat is heel lastig te verdedigen. Precies dit maakt Kramer zo’n verraderlijke spits.''

Bondscoach Danny Blind noemde Kramer onlangs een interessante speler voor Oranje. ''Wat mij opvalt, is dat Kramer een heel goed gevoel heeft voor de positie. Ik heb al eens gezegd, dat hij de nieuwe Dick Nanninga van Oranje kan worden. Maar ook voor een rol als pinchhitter zal hij een aantal stappen moeten maken'', oordeelt Pierre van Hooijdonk.

Lees meer over
Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties