VI: Kwetsbare architect Vejinovic heeft nog veel te bewijzen

VI: Kwetsbare architect Vejinovic heeft nog veel te bewijzen

Feyenoord-aankoop Marko Vejinovic is nog niet de speler die hij ook was bij Vitesse. Dat concludeert Voetbal International in een uitgebreide analyse van de controleur. ''Vejinovic moest ook in De Kuip de lijnen gaan uitzetten als architect in balbezit. Tot op heden overheerst echter de twijfel'', klinkt het.

Het voetbalblad merkt dat de tekortkomingen langzaam de nadruk krijgen. Niet voor niets passeerde trainer Giovanni van Bronckhorst hem in het bekertreffen met Ajax. ''De kwaliteiten in balbezit behoren tot de kernwaarden van Vejinovic, maar bij balverlies blijft hij kwetsbaar'', schrijft VI. ''Vejinovic blijft daardoor de sierlijke voetballer die vooruit denkt en handelt, maar waarbij balbezit wel een voorwaarde is voor zijn spel.''

Onderbouwing via statistieken volgt. Vejinovic staat pas op één assist en twee balcontacten in het vijandige strafschopgebied. Hij verstuurt gemiddeld zeven passes minder per wedstrijd, waarvan tachtig procent aankomt (bij Vitesse 84%), dan vorig seizoen. Daarbij valt op dat Karim El Ahmadi, die met meer diepgang speelt, het verdedigende werk oplost. De Marokkaan maakt gemiddeld meer tackles dan Vejinovic (2,5 om 1,9), wint er ook véél meer (93 procent om 79) en gaat meer duels aan (9,1 om 7,9).

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties