Supporters kunnen snel legaal gokken op voetbal

Supporters kunnen snel legaal gokken op voetbal

De modernisering van de kansspelwet zit er eindelijk aan te komen in Nederland. Dat betekent dat Nederlandse sportfans binnenkort legaal mogen gokken op sportwedstrijden, waarin het voetbal een centrale rol zal aannemen.

De KNVB werkt samen met de Nederlandse politiek nu nog aan een aantal restricties voor de wet. Zo is er de wens dat het niet mogelijk wordt om op zaken als 'wie krijgt de eerste corner' of 'wie krijgt de eerste gele kaart' te gokken, omdat dergelijke zaken te gemakkelijk te manipuleren zijn.

"Het op deze manier beperken van het gokaanbod is winst voor de sport. Het belangrijkste is dat niet criminelen, maar de voetballers op het veld het wedstrijdverloop bepalen. En de voorstellen die er nu liggen dragen daaraan bij", aldus operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB op de website van de voetbalbond.

"Wij zijn groot voorstander van deze beperkingen en we zijn dan ook blij dat deze partijen gehoor geven aan onze wens. Neem bijvoorbeeld amateurwedstrijden. Daar is het risico op manipulatie groter, omdat spelers daar geen of minder vergoeding krijgen, ze makkelijker te benaderen zijn en omdat er vaak geen objectieve controle en verslaggeving is. We moeten deze spelers beschermen tegen criminaliteit."

Nederland is op dit moment één van de weinige landen ter wereld waar nog niet legaal op gok gesport mag worden, maar De Jong is blij dat daar verandering in gaat komen. "Een gokje wagen kan zeker een leuke toevoeging zijn aan de beleving rond een wedstrijd. Wij willen het dan ook niet helemaal in de ban doen. Tegelijkertijd moeten we de sport en iedereen die daarvan houdt, beschermen tegen manipulatie. En dit is het moment om die bescherming op te nemen in de wet. Het is goed dat dit nu voor het eerst gebeurt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties