Kwartfinale beker eindstation voor Feyenoord A2

Feyenoord A2 heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Jan Gösgens ging na strafschoppen onderuit bij NEC/FC Oss A1, na een 3-3 eindstand in de reguliere speeltijd. Feyenoord B1 haalde op Varkenoord uit tegen Roda JC B1: 8-0. Feyenoord B2 verslikte zich in Willem II B2 (3-2). Feyenoord C1 verloor met 3-0 van een effectief PSV C1. Feyenoord D1 had meer succes tegen de Eindhovenaren en rekende op overtuigende wijze af met PSV D1: 1-3.

Feyenoord A2 buigt na strafschoppen voor NEC/FC Oss A1 in kwartfinale bekertoernooi
Feyenoord A2 is er niet in geslaagd de laatste vier van het bekertoernooi te bereiken. De Rotterdammers moesten in Nijmegen na strafschoppen hun meerdere erkennen in NEC/FC Oss A1, nadat het duel na 90 minuten in 3-3 was geëindigd. 'Eeuwig zonde', treurde trainer Jan Gösgens. 'Op basis van de tweede helft hadden we veel meer verdiend.'

Feyenoord had het vooral in het eerste deel van de wedstrijd lastig tegen de nummer 5 van de Eredivisie. Gösgens: 'We hebben deze ploeg, die beschikt over een sterk middenveld en een lange, krachtige spits, vorige week nog kunnen bekijken tijdens de 2-0 nederlaag tegen Feyenoord A1. In de slotfase gingen ze pas over de knie. Daarnaast wonnen ze vorige maand ook al knap van Ajax, dus we wisten dat het geen makkie zou worden. En dat bleek ook.'

De Nijmegenaren kwamen na dertien minuten verdiend op 1-0 en verdubbelden hun voorsprong na een dik halfuur spelen. Intussen waren de bezoekers wel al beter in hun spel gekomen en de aansluitingstreffer volgde dan ook niet veel later. De inzet van Robin Zwartjens uit een vrije trap voor Feyenoord werd nog gekeerd door de keeper van NEC, maar Fabian Korporaal miste niet in de rebound.

In de tweede helft ging een steeds sterker spelend Feyenoord al snel op zoek naar de gelijkmaker. Toch kwam NEC/FC Oss in de 51ste minuut tegen de verhouding in eerst nog op 3-1. 'Daar baal je dan van, maar we rechtten onze rug', zo zag Gösgens. Na 58 minuten was het Sergi Roeleveld, die op aangeven van Emil Hansson de doelman van NEC verschalkte met een stiftje. Binnen vijf minuten maakte spits Måns Herrmann er met een schitterende omhaal zelfs 3-3 van.

Gösgens: 'De tweede helft was volledig voor ons. Dean Guezen kreeg nog een enorme kans op de 3-4, maar schoot één-op-één met de keeper over. Herrmann en Clarence Bijl misten vervolgens in de strafschoppenserie, terwijl NEC wel elke keer doel trof. We hadden meer verdiend, maar het mocht helaas niet zo zijn. Desalniettemin ben ik dik tevreden over de manier waarop we hebben gespeeld. Je ziet dat de jongens met de week progressie boeken.'

NEC/FC Oss A1 - Feyenoord A2 3-3 (NEC/FC Oss wint na strafschoppen)
13' 1-0
32' 2-0
35' 2-1 Fabian Korporaal
51' 3-1
58' 3-2 Sergi Roeleveld
63' 3-3 Måns Herrmann

Opstelling Feyenoord A2: Ten Hove; Bijl, Sinteur, Zwartjens, De Sterke; Korporaal, Hansson (75' Guezen), Franse; Smulder, Herrmann en De Jesus (46' Roeleveld).

Feyenoord B1 heeft geen kind aan Roda JC B1
Feyenoord B1 heeft uitgehaald tegen Roda JC B1. Op Varkenoord werd het maar liefst 8-0 voor de Rotterdammers, die door de zege de koppositie in de Eredivisie overnamen van AZ B1. Tahith Chong (3x), Dylan Vente (2x), Achraf el Bouchataoui (1x) en Jordy Wehrmann (1x) zorgden voor de doelpuntenproductie bij Feyenoord, dat zich vorige week al verzekerde van een plek in de kampioenspoule na de winterstop. 'We gaan er nu niet met de pet naar gooien', reageerde trainer Cor Adriaanse. 'We willen elke wedstrijd winnen.'

Feyenoord begon uitstekend aan het duel met de Limburgers. El Bouchataoui profiteerde al na drie minuten van een fout van de keeper van Roda, wiens poging om de bal weg te koppen faliekant mislukte. Na tien minuten stond het al 2-0 via Chong, na goed drukzetten van Jeremy van Mullem. Vervolgens stokte de trein een beetje. 'We dekten niet goed genoeg door', zo vond Adriaanse, die zijn spelers daar in de rust op wees.

De boodschap was aangekomen, want na de pauze zette de thuisploeg veel beter druk naar voren. Roda had er zichtbaar geen antwoord op. Acht minuten na rust moesten de bezoekers eerst een eigen doelpunt slikken, uit een corner genomen door El Bouchataoui. Een minuut later was het Chong die voor de 4-0 zorgde. Dylan Vente, die woensdag zijn handtekening zette onder een driejarig contract bij Feyenoord, pakte ook nog zijn doelpunten mee. De spits tekende voor de 5-0 en 7-0. Adriaanse: 'Een fraaie afsluiting van een mooie week voor Dylan. Dat eigen jongens bij de club blijven, is een heel goede zaak.'

Feyenoord B1 - Roda JC B1 8-0
3' 1-0 Achraf el Bouchataoui
10' 2-0 Tahith Chong
48' 3-0 (eigen doelpunt)
49' 4-0 Tahith Chong
57' 5-0 Dylan Vente
69' 6-0 Jordy Wehrmann
77' 7-0 Dylan Vente
80' 8-0 Tahith Chong

Opstelling Feyenoord B1: Beukers; Van der Ende, Kaptein, Blesgraaf (51' Reith), Malacia (71' Aslan); Wehrmann, Van Mullem, El Bouchataoui; Reboe (55' Kubilinskas), Vente en Chong.

Feyenoord B2 lijdt zure nederlaag in blessuretijd tegen Willem II B2
Feyenoord B2 heeft zich opnieuw verslikt in Willen II B2. Na de thuisnederlaag in september (1-2) ging de ploeg van trainer Edwin de Graaf zaterdagmiddag met 3-2 onderuit in Tilburg. Het winnende doelpunt viel diep in de blessuretijd. Daardoor zakte Feyenoord van de tweede naar de vierde plaats, de laatste plek die nog recht geeft op een ticket voor de kampioenspoule na de winterstop. 'We zullen nog flink aan de bak moeten om een startbewijs te bemachtigen. Het wordt echt een uitdaging voor de jongens', aldus De Graaf.

Feyenoord startte slordig, vooral in balbezit. Desalniettemin waren het de bezoekers die in de 19de minuut de leiding namen via rechtsback Lutsharel Geertruida, die attent reageerde bij een snel genomen vrije trap. Lang konden de Rotterdammers echter niet genieten van hun voorsprong, die binnen vier minuten was omgebogen tot een 2-1 achterstand. 'Bij de tegengoals waren we gewoon niet alert genoeg, zetten we te weinig druk op de bal', zo zag De Graaf. 'Vlak nadat we hadden gescoord, oogden we laks en ongeconcentreerd. Iets wat ons dit seizoen al vaker is overkomen. Daar moeten we echt aan werken.'

Opmerkelijk was vervolgens dat de scheidsrechter al na 35 minuten floot voor het rustsignaal, in plaats van na de gebruikelijke 40 minuten. De Graaf: 'Geen idee waarom hij dat deed, maar hij verzekerde me dat de tweede helft dan 45 minuten zou duren. Uiteindelijk presteerde hij het om er liefst een uur voor uit te trekken. Misschien dacht hij dat er veel blessures waren...' In dat dikke uur kwam Feyenoord al vrij snel op gelijke hoogte via Edin Bibuljica. De Rotterdammers kregen daarna drie à vier honderd procent kansen om opnieuw de leiding te nemen, maar benutten er geen één van. De Graaf: 'En dan valt-ie alsnog in de laatste minuut van de blessuretijd aan onze kant, heel zuur. De gelukkigste heeft vandaag gewonnen.'

Willem II B2 - Feyenoord B2 3-2
19' 0-1 Lutsharel Geertruida
20' 1-1
24' 2-1
53' 2-2 Edin Bibuljica
80+16' 3-2

Opstelling Feyenoord B2: Koorevaar; Geertruida, Lewis, Wong-Si-Kwie, Loshi; Heijberg, Huijgen, Smeulers; Bibuljica (70' Belarbi), Kokcu (75' Brugman) en Amadin (55' Van Ewijk).

Feyenoord C1 verliest van effectief PSV C1
Feyenoord C1 is er zaterdagochtend niet in geslaagd om PSV C1 over de knie te leggen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost domineerde in de openingsfase, maar kon een van de vele kansen niet omzetten in een doelpunt. Dat lukte PSV voor rust wel en na de pauze liepen de Eindhovenaren uit naar 3-0.

Feyenoord ging wervelend van start op De Herdgang. De bezoekers kregen kans op kans, onder anderen via Pepijn Doesburg en Splinter de Mooij. Ook Marouan Azarkan (een mooie lob) en Ezra Hoogenboom (kopbal) kwamen in de buurt van een treffer, maar telkens bleef deze net uit. 'PSV is in het eerste kwartier niet op onze helft geweest', vertelde Oost. 'Jammer dat dat doelpunt van ons uitblijft.' Tien minuten voor rust kwam PSV C1 op voorsprong, nadat een hoekschop werd omgezet in een doelpunt. 'De PSV-spelers kwamen bij die goal te gemakkelijk vrij. Ook bij de 2-0, die eveneens uit een corner viel, was dat het geval', aldus Oost.

Na het tweede doelpunt zocht Feyenoord naarstig naar de aansluitingstreffer. Oost: 'Maar we waren zo gebrand om te winnen, dat we onszelf in ons eigen enthousiasme voorbijliepen. We waren net te onrustig met de bal aan de voet en in sommige situaties te onnauwkeurig. In plaats van de 2-1, waar we in mijn ogen wel recht op hadden, viel de 3-0.'

Oost, die Quilindschy Hartman al snel geblesseerd zag afhaken, besloot: 'Dit kan een keer gebeuren. Diegene die de goals maakt, is natuurlijk de winnaar. Ook uit een verloren partij kunnen wij onze les leren.'

PSV C1 - Feyenoord C1 3-0
24' 1-0
47' 2-0
67' 3-0

Opstelling Feyenoord C1: Jansen; Hall, Hoogenboom, Hartman (21' Rustveld), Van Leeuwen; De Mooij, Burger, Gündüz (28' Naujoks); El Karbachi (52' Bogarde), Doesburg (36' Summerville) en Azarkan.

Feyenoord D1 overtuigt met knappe zege in Eindhoven
Feyenoord D1 heeft zaterdag op overtuigende wijze afgerekend met PSV D1. De Rotterdammers wonnen in Eindhoven met 1-3. 'Ik ben trots op mijn spelers', aldus Feyenoord-trainer Gaston Taument.

Feyenoord D1 zat al snel goed in de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PSV. Dat de Rotterdammers al snel op voorsprong kwamen, was dan ook niet verrassend. Corné van Houwelingen kon met de bal aan zijn voet oprukken naar het Eindhovense doel en speelde zijn teamgenoot Tyrell Tearr met een knappe steekbal vrij. Oog in oog met de PSV-doelman faalde hij niet: 0-1. 'Ik vond ons, als team, in die beginfase net wat sterker dan PSV. Na die 0-1 ging de wedstrijd wel wat meer gelijk op', aldus Taument, die geen beroep kon doen op Joris Rijnja, Kars van Veldhoven (beiden geblesseerd) en Guus Baars (ziek). Het resulteerde, zo’n vijf minuten voor het rustsignaal, in de gelijkmaker van PSV. Taument: 'Uit een vrije trap vanaf de zijkant. Onze organisatie stond gewoon niet goed, want bij de tweede paal konden zij eenvoudig scoren.'

In de tweede helft ontsnapte Feyenoord al snel aan de 2-1 (bal op de paal), waarna de bezoekers genadeloos toesloegen. Amper een minuut later maakte Feyenoord, na een goede voorzet van Timon Bol op Van Houwelingen, namelijk de 1-2. Taument: 'En daarna kregen wij meer ruimte en hadden we zelfs nog verder uit kunnen lopen dan 1-3.' Dat derde Feyenoord-doelpunt kwam van de voet van Tearr, die net daarvoor een goede kans miste. Ditmaal reageerde hij goed, nadat een vrije trap van Saladin Oulad M'Hand op de lat was beland. Kansen van Shiloh 't Zand (bal op de paal en een kopbal net mis) leverden in de slotfase geen treffers meer op. 'De laatste weken gaat het beter, ondanks het verlies tegen Sparta van vorige week. Ik ben trots op wat de jongens vandaag hebben laten zien', besloot Taument.

PSV D1 - Feyenoord D1 1-3
4' 0-1 Tyrell Tearr
24' 1-1
32' 1-2 Corné van Houwelingen
47' 1-3 Tyrell Tearr

Opstelling Feyenoord D1: Remie; Jen Hong Li, Owusu (31' Bogarde), Hartjes, Van Paasen; Oulad M’Hand, Hokke, Roels (41' 't Zand); Bol (44' Bodo), Tearr en Van Houwelingen (49' Christoffel).