Achahbar tribuneklant: ''Dat zijn de moeilijkste beslissingen''

Achahbar tribuneklant: ''Dat zijn de moeilijkste beslissingen''

Anass Achahbar was in de laatste speelronden van het vorige seizoen belangrijk voor Feyenoord. De kleine spits was onder meer beslissend door te scoren in de wedstrijden tegen FC Dordrecht en PSV. Tijdens het huidige seizoen moet Achahbar het echter doen met een plaats op de tribune, omdat trainer Giovanni van Bronckhorst de voorkeur geeft aan Michiel Kramer als eerste spits en Colin Kazim-Richards als reserve-spits.

"Samen met Lex (Immers, red.) zit hij de laatste maanden niet bij de wedstrijdselectie", begint de trainer in FC Rijnmond, het voetbalpraatprogramma van RTV Rijnmond. "Het zijn de moeilijke dingen van het coach-zijn om zulke beslissingen te maken. De laatste weken is het basiselftal intact gebleven, behalve bij blessures en schorsingen. Ik zag geen reden om iets te wisselen in die opstelling.”

Anass Achahbar wordt door velen gezien als een goede reserve-spits, omdat Michiel Kramer en Colin-Kazim Richards qua speelstijl niet veel verschillen. "Anass (Achahbar, red.) heeft inderdaad andere kwaliteiten dan Michiel (Kramer, red.) en Colin (Kazim-Richards, red.). Op dit moment kies ik alleen voor Kazim-Richards op de bank, mede door zijn fysieke aanwezigheid en kracht. Hij is geen killer voor de goal, dat zie je ook als je kijkt naar zijn doelpunten in het vorige seizoen. Maar ik kijk naar alles, ook naar de manier hoe Kazim-Richards traint en hoe hij in de groep ligt."

Lees meer over
Anass Achahbar Michiel Kramer Lex Immers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties