Eerste competitienederlaag voor Jong Feyenoord

Jong Feyenoord is haar ongeslagen status in de reservecompetitie voor beloftenteams kwijt. Na vijf overwinningen en een gelijkspel moest de ploeg van coach Patrick Lodewijks maandagavond haar meerdere erkennen in Jong sc Heerenveen, dat op Varkenoord met 0-2 te sterk was.

Dat Jong sc Heerenveen halverwege het duel op Varkenoord met een voorsprong de kleedkamer opzocht, was op basis van de kansenverhouding niet meer dan terecht. De Friezen waren in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg geweest en hadden vooral in de laatste fase voor rust verder afstand kunnen nemen. Nadat de mee opgekomen linksback Robert van Koesveld al in het zijnet had geschoten, eindigde een kopbal van Rewan Amin op de onderkant van de lat.

Zo bezien mocht Jong Feyenoord de handen dichtknijpen dat de achterstand na 45 minuten niet hoger was opgelopen dan 0-1. Doelman Warner Hahn was na iets meer dan tien minuten spelen kansloos op een inzet van aanvoerder Willem Huizing, die de bal na een snelle Friese aanval en een voorzet vanaf de rechterkant onhoudbaar in de rechterhoek kopte.

In de tweede helft lukte het Jong Feyenoord om de bezoekers verder van het eigen doel af te houden. De formatie van Lodewijks trok het initiatief steeds verder naar zich toe, alleen kwam het te vaak creativiteit tekort om de vijandelijke defensie serieuze problemen te bezorgen. Zo bleef een bal op de paal van Jari Schuurman, die op slag van rust in kansrijke positie had moeten scoren, lange tijd de enige écht grote kans voor Jong Feyenoord.

Daar kwam dik een kwartier voor tijd een vlammende uithaal van Anass Achahbar bij – hij knalde een volley op de vuisten van doelman Maarten de Fockert – maar op dat moment was de stand al 0-2. Rannickson Schoop besliste het duel, vooral door optimaal gebruik te maken van zijn snelheid. De aanvaller bleef oog in oog met Hahn koel, waarmee de eerste competitienederlaag van Jong Feyenoord van dit seizoen onafwendbaar was.

Jong Feyenoord – Jong sc Heerenveen 0-2
12’ 0-1 Huizing
68’ 0-2 Schoop

Scheidsrechter: Van den Elzen

Geel: Marzo, Buijs (Jong sc Heerenveen)

Jong Feyenoord: Hahn; Den Hoedt, Botteghin, Verdonk, Nelom; Immers, Schuurman, Toornstra; Achahbar, Kazim-Richards en Başacıkoğlu.
Jong sc Heerenveen: De Fockert; Marzo, Buijs, Van Aken (65’ Gartenmann), Van Koesveld; Amin, Van den Boomen, Huizing; Schoop (76’ Mrkonja), Vlap (82’ Oosterlen) en Kada.

Anass Achahbar Eric Botteghin Jens Toornstra Calvin Verdonk Lex Immers Bilal Basacikoglu Warner Hahn Jari Schuurman