Reisinformatie Feyenoord - Ajax

Reisinformatie Feyenoord - Ajax

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd stroomt De Kuip woensdagavond vol. Alle beschikbare kaarten voor de kraker tussen Feyenoord en Ajax (aanvang 19.45 uur) werden binnen no-time verkocht, wat betekent dat de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst bij de jacht op een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi kan rekenen op de massale steun van het legioen. In verband met de verwachte drukte in en rondom De Kuip en de avondspits, adviseert de club alle bezoekers van Feyenoord – Ajax om bijtijds en bij voorkeur met het openbaar vervoer naar het stadion te komen. De meest relevante reis- en vervoersinformatie lees je hieronder.

Kom op tijd naar de uitverkochte Kuip!
Feyenoord verwacht voor de Klassieker in het bekertoernooi grote drukte in en rondom De Kuip. Houd daarom rekening met extra reistijd en vertrek op tijd van huis. De poorten van het stadion gaan om 18.15 uur open (anderhalf uur voor de wedstrijd).

Avondspits
Bezoekers die per auto afreizen naar De Kuip, dienen rekening te houden met de avondspits. Op de Nederlandse (snel)wegen, de Ring Rotterdam, in en rondom het centrum van de stad en bij De Kuip zelf kan daardoor extra drukte ontstaan. Houd daarom rekening met extra reistijd. Kijk voor eventuele wegwerkzaamheden en actuele verkeersinformatie op www.vanAnaarbeter.nl.

RET
Feyenoord-supporters kunnen drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen.

Pendeltreinen
De NS zet donderdagavond zowel voor als na de wedstrijd Feyenoord – Ajax speciale pendeltreinen in tussen station Rotterdam Centraal en station Rotterdam Stadion. Ook maken treinen vanuit Dordrecht een extra stop op Rotterdam Stadion.

Parkeren Beverwaard
Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je seizoen- of wedstrijdkaart gratis van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23. Via www.vanAnaarBeter.nl kun je voorafgaand aan je reis bekijken waar in Nederland wegwerkzaamheden zijn.

Denk aan je medesupporters, schuif door
Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap plaatsnemen. Om veiligheidsredenen dienen de trappen echter vrij te blijven. Feyenoord vraagt daarom iedereen om uitsluitend plaats te nemen op het vak en de stoel waar hij of zij recht op heeft. Bij vakken met ongenummerde stoelen het vriendelijke verzoek om de stoeltjes niet te gebruiken voor jassen of tassen. Denk aan je medesupporters en schuif zo ver mogelijk door.

Steun Feyenoord positief in de Klassieker!
Feyenoord hoopt woensdag op een prachtige wedstrijd in het bekertoernooi en rekent daarvoor op de positieve steun van het legioen. De club verzoekt alle bezoekers dan ook zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren. Het afsteken van zelf meegenomen illegaal vuurwerk is niet toegestaan en zal daarnaast ook verstorend werken voor het slagen van de sfeeractie waar een grote hoeveelheid vrijwilligers de afgelopen weken enorm veel energie in heeft gestopt.

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prachtige en sportieve KNVB bekerwedstrijd toe!

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties