Steun Feyenoord positief tijdens de Klassieker!

Steun Feyenoord positief tijdens de Klassieker!

Feyenoord speelt in een tijdsbestek van anderhalve week tweemaal tegen Ajax. Beide thuiswedstrijden worden gespeeld in een volledig uitverkochte Kuip. Voor de eerste ontmoeting in Rotterdam wordt morgen, woensdag 28 oktober, om 19.45 uur afgetrapt in het kader van de KNVB beker. Supporters, spelers en de technische staf kijken al weken uit naar dit prachtige voetbalaffiche.

Klassieker
De Klassieker is uniek. Niet alleen op het veld, maar ook op de tribunes komen bijzondere krachten vrij. Spelers als Nicky Hofs, Romeo Castelen en Dirk Kuyt kunnen dat bevestigen. Zij kregen op 5 februari 2006 in eigen huis de Amsterdammers op de knieën door een 3-2 overwinning. De supporters zorgden toen voor een ongekende sfeer in De Kuip. Stadionspeaker Peter Houtman zei destijds: ‘Het legioen liet zich van zijn beste kant zien en werd na afloop geroemd door de spelers.’ Soortgelijke krachten kwam er vrij in De Kuip op 29 januari 2012, toen John Guidetti met drie doelpunten de hoofdrol opeiste bij een 4-2 overwinning op Ajax.

Positieve steun
‘Voor een voetballer zijn dit de wedstrijden waar je het voor doet’, zegt Dirk Kuyt in aanloop naar de komende Klassieker. ‘Het belangrijkste is dat je alles geeft om te winnen. Als we die mentaliteit als team tonen tegen Ajax, zullen we hoe dan ook het legioen achter ons hebben.’

Feyenoord hoopt woensdag wederom op een prachtige wedstrijd en rekent daarvoor opnieuw op de positieve steun van het legioen. De club verzoekt alle bezoekers dan ook zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren. Het afsteken van zelf meegenomen illegaal vuurwerk is niet toegestaan en zal daarnaast ook verstorend werken voor het slagen van de sfeeractie waar een grote hoeveelheid vrijwilligers de afgelopen weken enorm veel energie in heeft gestopt.

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prachtige en sportieve KNVB bekerwedstrijd toe!

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties