Van Persie denkt nog vaak aan Feyenoord

Van Persie denkt nog vaak aan Feyenoord

Robin van Persie weet zijn debuut in Europa nog als de dag van gisteren. "Ik was achttien jaar en speelde bij Feyenoord. Het was op Ibrox tegen Glasgow Rangers. Ik begon op de bank, maar kreeg speelminten. Mijn droom werd werkelijkheid."

"Ik weet het nog goed", gaat Van Persie, die via Arsenal en Manchester United afgelopen zomer neerstreek bij Fenerbahçe, verder met zijn verhaal. "Ik keek om me heen, hoorde het geweldige gezang van de Rangers-fans en toen dacht ik: 'Ja, hier ben ik voor gemaakt.'"

Het duel in Schotland eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar omdat Feyenoord op eigen veld met 3-2 wist te winnen, was een ticket voor de kwartfinale een feit. "Dat seizoen schopten we het tot de finale en we wonnen de UEFA Cup. Vanaf dat moment was ik echt verliefd op Europees voetbal. Het betekent alles voor me", zegt hij tegen Daily Record.

Donderdagavond neemt Van Persie het met Fenerbahçe op tegen Ajax. "De laatste keer dat ik hun trof was op Highbury, het voormalige stadion van mijn oude club Arsenal. Lang geleden dus. Ik ben een Feyenoord-man en kan niet wachten om tegen ze te voetballen. In Turkije is het duel met Galatasary de allergrootste voor Fenerbahçe. Maar voor mij is het altijd bijzonder om een team uit Nederland te treffen, welke club het is maakt dan niet uit."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties