''Hij gaat iedereen nog versteld doen staan''

''Hij gaat iedereen nog versteld doen staan''

Simon Gustafson was zondagmiddag samen met Dirk Kuyt de grote man bij Feyenoord. Met de een goal en drie assists tegen sc Heerenveen (2-5) behoorde de jonge Zweed (21) tot de absolute uitblinkers. Het verbaast Heerenveen-speler en landgenoot Sam Larsson niet. Hij voorspelt een grote toekomst voor de Feyenoorder.

Gustafson liet in het Abe Lenstra Stadion geweldige dingen zien en volgens Larsson is dat nog maar het begin. "Hij gaat iedereen nog versteld doen staan. Zijn visie en zijn passing vallen mij al jaren op. Ik heb in de jeugd tegen hem gespeeld, bij het nationale team met hem gespeeld, ik ken hem uit de Zweedse competitie en sta nu in Nederland tegenover hem", aldus Larsson in De Telegraaf.

Larsson omschrijft Gustafson als een normale jongen. "Hij kent geen druk, omdat hij net als wij heeft geleerd om met beide benen op de grond te blijven. In Zweden moet je in een voetbalacademie heel hard werken en geen praatjes krijgen. We leren om met zelfvertrouwen te spelen en dat nemen we mee als we naar Nederland komen. Druk? Dat woord kennen we niet. We doen gewoon ons ding."

Gustafson vedrong eerder dan verwacht Lex Immers en Jens Toornstra uit de basis en die lijken definitief te kunnen fluiten naar hun plekje. "Geloof me, hij gaat het verschrikkelijk goed doen met Feyenoord", verwacht Larsson.

Lees meer over
Jens Toornstra Dirk Kuyt Lex Immers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties