KNVB baalt van talenten: "Geld belangrijker dan carrière"

KNVB baalt van talenten: "Geld belangrijker dan carrière"

Steeds vaker vertrekken Nederlandse voetballers op jonge leeftijd naar het buitenland. Niet omdat ze naar een mooie club uit een goede competitie kunnen, maar vooral omdat ze heel veel geld kunnen verdienen.

Directeur betaald voetbal van de KNVB Bert van Oostveen baalt als een stekker van die ontwikkeling, vertelt hij in gesprek met Metro. "Veel jonge voetballers vinden geld belangrijker dan sportief succes. Daarom vertrekken ze veel te vroeg naar het buitenland, waar ze vaak op de bank of in de subtop belanden. Je wilt toch niet in een trainingspak toekijken hoe jouw ploeggenoten het doen?"

"Op die manier mislukken er veel te veel Nederlandse talenten in het buitenland. Het is maar net wat je wilt bereiken. Met de juiste sportmentaliteit kun je beter nog een paar jaar in de Eredivisie blijven om schalen en bekers te winnen, zodat je daarna wél kunt slagen in het buitenland", besluit Van Oostveen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties