Vilhena nieuwe aanvoerder van Jong Oranje

Vilhena nieuwe aanvoerder van Jong Oranje

Jong Oranje heeft een nieuwe aanvoerder. Tonny Vilhena neemt de band over van Karim Rekik, die is geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Rekik werd voor de start van de EK-kwalificatiereeks verkozen tot nieuwe aanvoerder, maar door dat plan kan nu al een dikke streep. "Zo werkt dat nu eenmaal", erkent Fred Grim in gesprek met Voetbal International. De bondscoach is trots op de verdediger.

"Natuurlijk hoop je voor Karim dat hij de stap maakt naar Oranje. Hij heeft het ook heel goed gedaan. Bij ons, maar ook in Frankrijk bij zijn club (Olympique Marseille, red.). Ik was aanwezig bij het Europa League-duel met FC Groningen. Daar had ik al wel zoiets van: die zouden ze wel eens door kunnen schuiven. Dat is natuurlijk hartstikke mooi."

Vilhena is de nieuwe aanvoerder van Jong Oranje. "Hij is de nummer twee. En de derde? Die gaan we nog aanwijzen. Dat is vanzelfsprekend belangrijk, maar het is geen prioriteit. Je moet wel naar de toekomst kijken, want voor je het weet ben je de eerste én de tweede aanvoerder kwijt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties