Voorbeschouwing De Graafschap - Feyenoord

Voorbeschouwing De Graafschap - Feyenoord

Voor Feyenoord is de missie voor komend weekend kraakhelder. Het tweede competitieblok van dit seizoen moet in Doetinchem van een geslaagd slot worden voorzien, in de vorm van een overwinning. Op papier een klus die geen problemen zou mogen opleveren, aangezien tegenstander De Graafschap momenteel de hekkensluiter van de Eredivisie is. ‘Maar dat wil niet zeggen dat het zondag makkelijk wordt voor ons’, waarschuwde Giovanni van Bronckhorst.

‘Ook deze wedstrijd moet bij ons iedereen top zijn, willen we een goed resultaat neerzetten’, vervolgde de hoofdtrainer vrijdag in De Kuip, na afloop van de ochtendtraining. ‘Als dat niet het geval is, kan het zomaar een heel moeilijke middag worden. Het is duidelijk dat we de laatste wedstrijd voor de komende interlandperiode graag winnend willen afsluiten. Het zou enorm zonde zijn om punten te verspelen.’

In de aanloop naar het duel op De Vijverberg tankte Feyenoord vertrouwen met de twee prima zeges op PEC Zwolle, beiden behaald in De Kuip. Als het aan Van Bronckhorst ligt, overtuigt zijn ploeg zondag ook op vreemde bodem. ‘Tot dusver zijn de resultaten buitenshuis wat minder dan in thuiswedstrijden’, verwees de oefenmeester naar het gelijkspel bij Roda JC en de nederlaag bij PSV. ‘Het gaat erom dat we in uitwedstrijden hetzelfde gaan brengen als in eigen huis.’

Of Feyenoord zondag met dezelfde elf namen kan aantreden als tegen PEC Zwolle is nog niet duidelijk, wat alles te maken heeft met de mogelijke afwezigheid van Rick Karsdorp. De rechtervleugelverdediger kampt met liesklachten en haalde om die reden vrijdag niet het einde van de groepstraining. ‘We hopen dat Rick het redt, hij is een belangrijke speler in dit team en de samenwerking met Dirk Kuyt loopt steeds beter. Na de laatste training van zaterdag beslissen we over zijn inzetbaarheid’, aldus Van Bronckhorst, die liet weten dat Bart Nieuwkoop een van de gegadigden is om de eventuele absentie van Karsdorp op te vangen.

De Graafschap – Feyenoord
Zondag 4 oktober om 12.30 uur op De Vijverberg
Scheidsrechter: Makkelie

Laatste ontmoetingen

Op De Vijverberg
25-03-2012 De Graafschap – Feyenoord 0-3
03-10-2010 De Graafschap – Feyenoord 1-1
22-02-2009 De Graafschap – Feyenoord 0-2
09-02-2008 De Graafschap – Feyenoord 1-3
04-02-2005 De Graafschap – Feyenoord 2-7

In De Kuip
17-09-2011 Feyenoord – De Graafschap 4-0
22-01-2011 Feyenoord – De Graafschap 0-1
07-12-2008 Feyenoord – De Graafschap 1-3
04-11-2007 Feyenoord – De Graafschap 2-0
15-08-2004 Feyenoord – De Graafschap 6-1

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Dirk Kuyt Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties