Van Beek: ''Je moet bewijzen dat je goed genoeg bent''

Van Beek: ''Je moet bewijzen dat je goed genoeg bent''

Hij behoorde al eens tot de voorselectie van het Nederlands elftal, maar tot een debuut bij de nationale ploeg is het voor Sven van Beek (21) nog niet gekomen. De verdediger werd niet opgeroepen voor de interlands die Oranje in september afwerkte tegen IJsland en Turkije.

"Je moet bewijzen dat je goed genoeg bent. Die motivatie heeft altijd het beste in mij naar boven gehaald. Het grote Oranje lijkt me heel mooi, al is het nu geen schande om er niet bij te zitten. Het gaat natuurlijk wel om de top van het land", vertelt Van Beek aan ELF Voetbal Magazine.

"Het is niet zo dat ik een uitnodiging voor het grote Oranje had verwacht, maar stiekem hoop je er toch op", gaat de rechtspoot verder. "Uitnodigingen gaan meestal via de mail. Als die mail binnenkomt kijk je snel of je er bij zit. Dan vragen teamgenoten weleens waarom mijn naam ontbreekt. Ik hoor dat wel vaker. Dan kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat ik er hard aan werk."

"Ik weet niet waarom de bondscoach me nog niet heeft opgeroepen. Tijdens de voorbereiding was ik even geblesseerd. Misschien heeft dat ermee te maken? Of ik er klaar voor ben? Ik kan nog veel stappen maken. Dit is pas mijn tweede hele seizoen bij de senioren. Daarom zou ik graag een keer meetrainen. Ik denk dat je daar ook al veel beter van wordt", besluit hij.

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties