Gio bouwt razendsnel krediet op in De Kuip

Gio bouwt razendsnel krediet op in De Kuip

Giovanni van Bronckhorst kent de op één na beste start met Feyenoord in de afgelopen tien jaar. De trainer van de Rotterdammers was deze week officieel 100 dagen in dienst als hoofdcoach. Tot wat voor trainer ontwikkelt Van Bronckhorst zich eigenlijk in De Kuip?

Dat is de vraag die het Algemeen Dagblad vandaag tracht te beantwoorden. De krant legt Gio langs een meetlat.

1. Visie: Van Bronckhorst heeft lang moeten zoeken. Hij ging van een roulerend middenveld, naar een middelste linie met één controleur, maar inmiddels speelt Feyenoord weer met een '10'. De trainer heeft op die positie ook genoeg gewisseld met Lex Immers, Jens Toornstra en nu Simon Gustafson.

2. Omgang met spelers: Gio, de afgekorte naam, is hoe de spelers hun trainer steevast noemen. De spelers vertellen dat ze de coach zien als een soort vriend, een beeld dat Van Bronckhorst niet probeert uit te bannen. De sfeer lijkt goed, maar het AD vraagt zich af hoe lang spelers als Lex Immers, Colin Kazim-Richards, en Eric Botteghin nog begrip hebben voor Gio.

3. Overige: Op de persconferenties is Van Bronckhorst (te) mild, oordeelt de krant, met de kanttekening dat de trainer intern wel hard voor zijn spelers is. Het wisselbeleid is niet altijd logisch, maar wel succesvol, luidt een andere conclusie. Invallers, Kramer en Elia werden matchwinners. Qua resultaten heeft Feyenoord geen slechte cijfers. In De Kuip werd er bovendien nog niet verloren. En het AD weet dat je dan razendsnel krediet opbouwt bij het Legioen.

Lees meer over
Eric Botteghin Jens Toornstra Michiel Kramer Lex Immers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties