''De aanpak van Van Bronckhorst zorgt voor onrust''

''De aanpak van Van Bronckhorst zorgt voor onrust''

De verwachtingen in Rotterdam zullen dit seizoen weer Coolsingelachtige hoogtes aannemen. Of de clubleiding van Feyenoord dat nu wil of niet. Dat is de conclusie van Voetbal International, dat de selectie van Giovanni van Bronckhorst vandaag analyseerde in het magazine.

''De verdediging heeft de potentie om op de nul te spelen, op het middenveld beschikt Van Bronckhorst over zes opties die elkaar aanvullen, terwijl met Kramer en Kuyt de ploeg duidelijk beschikt over scorend vermogen. Daarbij zit er met de linker- flank met Kongolo en Elia, en de rechterkant met Karsdorp en Kuyt voortdurende aanvallende dreiging in de ploeg'', oordeelt het voetbalblad.

VI voorziet echter ook potentiële problemen en wijst daarbij naar coach Van Bronckhorst. De brede selectie zorgt namelijk voor een krachtenveld met groeiend explosiegevaar. Dat moet Gio weten te managen. ''De eerste geluiden die doorsijpelen zijn weinig hoopgevend. Waar Rutten op communicatief vlak van de selectie alom waardering kreeg, en zelfs de wisselspelers zich in hun rol konden schikken, zorgt de aanpak van Van Bronckhorst voor veel vraagtekens.''

Journalist Freek Jansen, die het artikel heeft geschreven, onderbouwt: ''Pas tijdens de laatste training voor een wedstrijd krijgen de spelers enigszins zicht op zijn plannen en ideeën voor de ploeg, en individueel blijft het dan nog altijd gissen naar zijn bedoelingen. Die onduidelijkheid zorgde in de eerste weken van de competitie voor de nodige onrust in de kleedkamer.''

Lees meer over
Dirk Kuyt Rick Karsdorp Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties