Feyenoord A1 boekt klinkende zege op Heerenveen

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag op Varkenoord met 4-1 gewonnen van SC Heerenveen A1. Een sterke eerste helft legde de basis voor de zege op de Friezen. Het duel van Feyenoord A2 met Zeeburgia A1 werd in de 83ste minuut bij een stand van 3-3 gestaakt wegens een vechtpartij langs de lijn. Feyenoord B1 haalde uit bij FC Twente: 2-7. Feyenoord B2 won met 1-4 bij stadsgenoot Sparta B2. Feyenoord C1 pakte drie punten tegen Vitesse C1: 5-0. Feyenoord C2 had geen kind aan Roda JC C2: 0-8. Feyenoord D1 won thuis met 4-1 van Willem II D1.

Feyenoord A1 zet SC Heerenveen A1 al voor rust opzij
Feyenoord A1 heeft in eigen huis een klinkende overwinning geboekt op het nog puntloze SC Heerenveen A1. Op Varkenoord werd het 4-1 voor de ploeg van trainer Marcel Koning. Bij rust was het verschil al gemaakt dankzij treffers van Nigel Robertha en Marlon Slabbekoorn (2x). 'We zaten er in de eerste helft bovenop en eigenlijk had het bij rust al 4-0 of 5-0 moeten staan', zo vond Koning.

Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde Feyenoord de wedstrijd. Het was wachten op de eerste goal van de Rotterdammers, die met fraaie combinaties over de flanken en goed positiespel flink wat kansen creëerden. In de 26ste minuut werd de ban gebroken door spits Nigel Robertha, die een voorzet vanaf rechts prima binnentikte: 1-0. Een paar minuten later was het opnieuw raak. Marlon Slabbekoorn kopte de bal via de grond in het doel, nadat hij op maat was bediend door Rashaan Fernandes. Slabbekoorn maakte er vlak voor de pauze ook nog op heerlijke wijze 3-0 van met een afstandsschot vanaf links, dat via de binnenkant van de paal in het doel krulde.

In de tweede helft werd het allemaal wat slordiger bij Feyenoord. Een foutje achterin leidde de 3-1 in van Heerenveen in de 54ste minuut. 'En daarna ging de wedstrijd als een nachtkaars uit', aldus Koning, die Mo El Hankouri nog wel met een droge knal van afstand de 4-1 zag maken. 'Iedereen ging meer voor zichzelf spelen, waardoor er te veel onnodig balverlies werd geleden. Hoewel je natuurlijk niet ontevreden kan zijn met het resultaat, baal ik toch een beetje van ons spel na rust. Als de jongens vanuit hun taak waren blijven spelen, rol je een ploeg als Heerenveen gewoon met dubbele cijfers op.'

Feyenoord A1 - SC Heerenveen A1 4-1
26' 1-0 Nigel Robertha
30' 2-0 Marlon Slabbekoorn
40' 3-0 Marlon Slabbekoorn
54' 3-1
66' 4-1 Mo El Hankouri

Opstelling Feyenoord A1: Bijlow; Kingsale, Van der Meer, Knoester, Absalem; Korporaal (71' Hammouti), El Hankouri (67' Van Haaren), Hamer; Fernandes (60' Herrmann), Robertha (75' Den Hoedt) en Slabbekoorn.

Spektakelstuk tussen Feyenoord A2 en Zeeburgia A1 gestaakt
De wedstrijd tussen Feyenoord A2 en Zeeburgia A1 is zaterdag bij een 3-3 stand gestaakt. Langs het veld ontstond er tumult onder een groepje toeschouwers, waardoor scheidsrechter Groenendijk een vroegtijdig einde moest maken aan de ontmoeting tussen de koplopers van de eerste divisie. 'Verschrikkelijk jammer dat zo'n leuke wedstrijd zo moet eindigen', aldus Feyenoord-trainer Jan Gösgens.

Feyenoord ging in eigen huis goed van start. In de eerste tien minuten lag het initiatief duidelijk bij de Rotterdammers, die dan ook terecht op voorsprong kwamen via Tarik Fagrach. Uit het niets kwam Zeeburgia A1 op gelijke hoogte. Feyenoord leek even van de leg, want een minuut later viel ook de 1-2. 'Ik vond Zeeburgia voor rust ook het beste van het spel hebben', sprak Gösgens. 'Maar de doelpunten die zij maakten, waren wel weer onnodig. Bovendien kregen Tarik en Shurendo Janga nog goede mogelijkheden op de gelijkmaker.'

Na rust vergrootte de uitploeg de marge, nadat Feyenoord-keeper Ramón ten Hove de bal niet onder controle kreeg. De gastheren toonden vervolgens veerkracht. Fagrach tekende eerst voor de 2-3 en maakte tien minuten later ook de gelijkmaker. In een tumultueuze slotfase, waarin Feyenoorder Janga nog een rode kaart ontving, kreeg Feyenoord toch nog een aantal mogelijkheden op de 4-3. In de 83ste minuut maakte de onervaren arbiter, op advies van Gösgens en de coach van de bezoekers, een vroegtijdig einde aan de wedstrijd.

'Het is spijtig dat zowel Feyenoord als Zeeburgia part noch deel heeft aan het staken van deze wedstrijd. Het was een leuke pot, op het scherpst van de snede, maar wat er langs het veld gebeurde kan echt niet.'

Feyenoord A2 - Zeeburgia A1 3-3 (gestaakt in de 83ste minuut)
8' 1-0 Tarik Fagrach
12' 1-1
13' 1-2
49' 1-3
52' 2-3 Tarik Fagrach
65' 3-3 Tarik Fagrach

Opstelling Feyenoord A2: Ten Hove; Bijl, Sinteur, Zwartjens, Anes; Guezen (70' Roffelsen), Smulder, Janga; Roeleveld (53' De Jesus), Franse en Fagrach.

Feyenoord B1 moeiteloos langs FC Twente B1
Feyenoord B1 heeft ook zijn vierde competitieduel van het seizoen in winst omgezet. Op bezoek bij het nog puntloze FC Twente B1 werd het liefst 2-7 voor de Rotterdammers, die fier aan kop gaan in de Eredivisie. 'Aanvallend zat het vandaag wel goed, maar over ons spel bij balverlies ben ik niet tevreden', reageerde trainer Cor Adriaanse.

De eerste tien minuten waren van Feyenoord-kant de minste, volgens Adriaanse. 'Als we de bal verspeelden, waren we gewoon veel te slap in de duels.' De Tukkers profiteerden er echter niet van en na 12 minuten waren het de bezoekers die de leiding namen. Boyd Reith kopte raak op aangeven van Dylan Vente. Zes minuten later stond het al 0-2 via Tahith Chong, die ook de aangever was bij de 0-3 van Cheick Touré. Op slag van rust maakte Mohamed Choukoud er nog 0-4 van, uit een voorzet van Achraf El Bouchatoui.

Adriaanse: 'Ik heb in de rust de jongens meegegeven geconcentreerd en vanuit de taak te blijven spelen, maar er sloop op de een of andere manier toch iets van gemakzucht in de ploeg. Daardoor hebben we de tegenstander niet compleet naar huis gespeeld.' Niet alleen kwam Twente door onnodige fouten bij Feyenoord nog twee keer tot scoren, ook zag Adriaanse dat veel Feyenoorders te vaak te ver mee naar voren gingen in een aanval, waardoor het meerdere malen open lag bij een counter. 'Noem het jeugdig enthousiasme, maar als we dat volgende week tegen Ajax doen, kan het weleens misgaan', zo waarschuwde de trainer zijn spelers alvast in de aanloop naar de mini-Klassieker.

FC Twente B1 - Feyenoord B1 2-7
12' 0-1 Boyd Reith
18' 0-2 Tahith Chong
31' 0-3 Cheick Touré
40' 0-4 Mohamed Choukoud
51' 1-4
61' 1-5 Tahith Chong
70' 2-5
77' 2-6 Dylan Vente (strafschop)
79' 2-7 Dylan Vente

Opstelling Feyenoord B1: Beukers; Reith (60' Van den Ende), Van Wetten (62' Kaptein), Blesgraaf, Malacia; Wehrmann, El Bouchatoui (69' De Roy van Zuydewijn), Choukoud (69' Kubilinskas); Touré (56' Van Mullem), Vente en Chong.

Feyenoord B2 naar ruime zege in stadsderby tegen Sparta B2
Feyenoord B2 heeft de stadsderby tegen Sparta Rotterdam B2 omgezet in een ruime overwinning. De ploeg uit Rotterdam-Zuid won op Nieuw Terbregge met 1-4 van de thuisploeg. 'We hebben vandaag als team gespeeld', aldus trainer Edwin de Graaf.

Feyenoord begon zaterdag goed en kwam na zo’n twintig minuten spelen op voorsprong via Ian Smeulers. 'Vooral het druk zetten op de tegenstander ging goed en de duels kwamen we vaak uit als winnaar.' Toch kwam de thuisploeg langszij. De Graaf: 'Die goal viel eigenlijk uit het niets, maar leidde er wel toe dat het van onze kant even wat minder was.'

Ook in de tweede helft haalde Feyenoord niet direct hetzelfde niveau als aan het begin van de wedstrijd. Sparta had de overhand, maar verloor het initiatief nadat Feyenoorder Delpiero Reboe voor de 1-2 had getekend. 'Toen was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld', aldus De Graaf, die verdediger Simon Loshi op fraaie wijze de 1-3 zag maken. Een minuut na die treffer bepaalde Ian Smeulers de eindstand vanaf elf meter op 1-4.

'Ik ben blij met het arbeidsethos van mijn ploeg. In de voorbije weken lieten we het op dat vlak nog weleens afweten, maar daar was vandaag geen sprake van. Mijn spelers hebben alles gegeven en voor elkaar gewerkt', concludeerde De Graaf.

Sparta Rotterdam B2 - Feyenoord B2 1-4
19' 0-1 Ian Smeulers
33' 1-1
68' 1-2 Delpiero Reboe
74' 1-3 Simon Loshi
79' 1-4 Ian Smeulers (strafschop)

Opstelling Feyenoord B2: Ghennem; Geertruida, Lewis (41' De Kubber), Wong-Si-Kwie, Loshi; Huijgen, Kokcu (74' Reemst), Smeulers; Bibuljica (54' Heijberg), Reboe en Amadin (70' Aslan).

Feyenoord C1 maatje te groot voor Vitesse C1
Feyenoord C1 heeft zaterdag drie verdiende punten gepakt tegen Vitesse C1 (5-0). De ploeg van coach Jeffrey Oost had voor rust al een groot overwicht, maar kon dat niet omzetten in doelpunten. In de tweede helft slaagden de Rotterdammers daar wel in. 'Een goede overwinning', aldus Oost.

In de eerste helft bleek al snel dat Feyenoord de bovenliggende partij was. Vitesse dook nauwelijks op voor het doel van Feyenoord-keeper Connor van den Berg. Aan de andere kant kregen de Rotterdammers wel goede kansen op de openingstreffer. Wouter Burger kon een vroege mogelijkheid niet omzetten in de 1-0. Crysencio Summerville had twintig minuten later net te veel tijd nodig in het Arnhemse zestienmetergebied.

In de tweede helft brak Toshio Lake, die ook nog een gele kaart kreeg, de ban vanaf de strafschopstip. Vitesse kreeg vervolgens een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar keeper Van den Berg was op zijn hoede. Bij het tweede doelpunt van Feyenoord was Lake wederom betrokken: de aanvaller bracht de bal bij de scorende Marouan Azarkan. Azarkan was vervolgens de aangever bij zowel de 3-0 (van Summerville) als de 4-0 (van Burger), waarna Lake de eindstand op 5-0 bepaalde.

Feyenoord C1 - Vitesse C1 5-0
42' 1-0 Toshio Lake (strafschop)
49' 2-0 Marouan Azarkan
57' 3-0 Crysencio Summerville
62' 4-0 Wouter Burger
67' 5-0 Toshio Lake

Opstelling Feyenoord C1: Van den Berg; Hall, Bogarde (60' Hartman), Hoogenboom, Yates (36' Den Haan); Gündüz (62' Van Leeuwen), De Mooij (43' El Karbachi), Burger; Summerville, Doesburg (36' Azarkan) en Lake.

Feyenoord C2 walst over Roda JC C2 heen
Feyenoord C2 blijft maar winnen. De ploeg van trainer Daniel van der Meulen won zaterdagmiddag ook zijn vierde competitieduel van het seizoen. Deze keer was in Kerkrade Roda JC duidelijk een maatje te klein: 0-8. 'Het was weer prijsschieten vandaag', zo zag ook Van der Meulen.

Het duurde echter wel even voordat het ging draaien bij Feyenoord. 'Sterker nog, als we na tien minuten met 2-0 achter hadden gestaan, hadden we niet eens mogen klagen', aldus Van der Meulen. 'We begonnen heel slecht, toonden veel te weinig lef. Daar is ook wel een verklaring voor. Vorige week hadden we natuurlijk riant gewonnen van MVV (11-0, red.) en deze week tijdens de trainingen zag ik ook aan het gedrag van de jongens dat ze dachten dit klusje wel even te gaan klaren.'

Na de eerste treffer van Tiago Cukur in de 11de minuut en de tweede van diezelfde Cukur een paar minuten later kwam er meer schwung in de ploeg. Van der Meulen: 'We gingen de ruimtes op het veld beter herkennen en uiteindelijk gaat het dan als een trein lopen. Vooral in de tweede helft hebben we onze wil aan de tegenstander kunnen opleggen.'

Volgende week wacht de eerste echte test van het seizoen tegen Sparta C2, dat net als Feyenoord nog geen punt heeft verspeeld. Van der Meulen: 'Dan zullen we wel scherper en brutaler moeten beginnen. De coaching in het veld is absoluut een verbeterpunt en daar gaan we de komende week hard aan werken. We kijken er met z'n allen heel erg naar uit om te zien wie de beste van de twee is.'

Roda JC C2 - Feyenoord C2 0-8
11' 0-1 Tiago Cukur
14' 0-2 Tiago Cukur
32' 0-3 Sem Valk
34' 0-4 Tiago Cukur
35' 0-5 Stan Maas
44' 0-6 Révelino Kramer
60' 0-7 Sven Zitman
64' 0-8 Sven Zitman

Opstelling Feyenoord C2: Bax; Papendrecht, Van der Sloot (41' Dalen), Brugman, Esajas; Valk (44' Zitman), Kramer, Maas; Omgba (47' Naujoks), Cukur (47' Axt) en Belarbi (47' Van der Zeeuw).

Feyenoord D1 boekt geflatteerde zege op Willem II D1
Feyenoord D1 heeft zaterdagochtend met 4-1 van Willem II D1 gewonnen. Het elftal van trainer Gaston Taument overtuigde niet, maar nam, mede door drie doelpunten van Milan Hokke, wel ruim afstand van de bezoekers uit Tilburg.

'De uitslag doet vermoeden dat we goed hebben gespeeld, maar zo goed was het allemaal niet', sprak Taument. 'De eerste helft speelde zich wel voornamelijk af op de helft van Willem II, maar ons baltempo was veel te laag. Er werd te veel gelopen met de bal, terwijl het in de as van het veld juist druk was. Het is dan zaak om de ruimtes aan de zijkanten te benutten.'

Toch stond de thuisploeg halverwege op voorsprong. Milan Hokke schoot een strafschop tegen de touwen, nadat Max Christoffel in het zestienmetergebied onderuit was gehaald. Diezelfde Hokke zette vlak voor het rustsignaal goed door en tekende voor de 2-0.

In de tweede helft kwam Feyenoord iets beter voor de dag. 'Er zat ook iets meer beleving in. De 2-1 viel dan nog wel, doordat we een hoekschop niet goed verwerkten, maar daarna zijn we uitgelopen. Helaas pakte Lennard Hartjes vlak voor tijd wel zijn tweede gele kaart van de wedstrijd', aldus Taument, die niet kon beschikken over Guus Baars (geblesseerd) en Kai Bodo (ziek). Doelman Devin Remie zat op de bank bij Feyenoord C2.

Feyenoord D1 - Willem II D1 4-1
26' 1-0 Milan Hokke (strafschop)
29' 2-0 Milan Hokke
35' 2-1
43' 3-1 Max Christoffel
53' 4-1 Milan Hokke

Opstelling Feyenoord D1: Kroesen; Van Veldhoven, Owusu, Hartjes, Reinja; 't Zand, Hokke, Roels; Bol, Van Houwelingen en Christoffel.