Feyenoord A1 blijft in Utrecht steken op gelijkspel

Feyenoord A1 heeft zaterdag genoegen moeten nemen met een 2-2 gelijkspel bij FC Utrecht A1. De ploeg van trainer Marcel Koning was bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar verzuimde de vele kansen te benutten. Feyenoord A2 won in blessuretijd van Brabant United A1 dankzij een rake kopbal van Robin Zwartjens: 1-2. Feyenoord B1 maakte voor rust al het verschil tegen Vitesse (5-1). Feyenoord B2 verloor met 1-2 van Willem II B2. Feyenoord C1 pakte een punt bij FC Utrecht C1: 1-1. Feyenoord C2 haalde in eigen huis de dubbele cijfers tegen MVV C2: 11-0. Feyenoord D1 speelde zijn slechtste wedstrijd tot nu toe, maar won wel bij VVV/Helmond Sport D1: 1-2.

Feyenoord A1 blijft steken op gelijkspel bij FC Utrecht A1
Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag zijn eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Na de knappe openingszege bij FC Twente A1 (1-2) en de overtuigende overwinning vorige week op PEC Zwolle A1 (6-0), bleven de Rotterdammers ditmaal steken op een 2-2 gelijkspel bij FC Utrecht. 'En dat was niet nodig geweest', zo vond trainer Marcel Koning. 'Het was echt zo'n wedstrijd dat de bal er niet in wilde.'

Feyenoord kreeg na twee minuten al een fikse tegenvaller te verwerken. Verdediger Mats Knoester ging opzichtig in de fout, waardoor de spits van FC Utrecht alleen op doelman Justin Bijlow af kon gaan: 1-0. 'Vanaf dat moment waren we de bovenliggende partij', aldus Koning, die zag dat Feyenoord flink wat grote kansen creëerde, maar ze niet benutte. In de 32ste minuut was het dan eindelijk wel raak via Gustavo Hamer.

Koning gaf zijn ploeg in de rust mee 'de druk erop te houden'. Toch begonnen de bezoekers ronduit slap aan de tweede helft, resulterend in de 2-1 van FC Utrecht na weer een fout achterin. Koning: 'Toen heb ik de boel omgegooid en zijn we met vier aanvallers gaan spelen. Daar had Utrecht veel moeite mee.' Mäns Herrmann miste eerst nog bij één-op-één-situatie met de keeper van Utrecht, maar een kwartier voor tijd faalde Nigel Robertha niet vanaf de penaltystip.

Feyenoord zette nog even aan tegen tien man van Utrecht, maar tot echte grote kansen kwamen de Rotterdammers niet meer. Koning: 'Door twee fouten ben je eigenlijk de hele wedstrijd tegen jezelf aan het spelen. Dat we hier niet de drie punten hebben gepakt, hebben we dan ook volledig aan onszelf te wijten.'

FC Utrecht A1 - Feyenoord A1 2-2
2' 1-0
32' 1-1 Gustavo Hamer
48' 2-1
76' 2-2 Nigel Robertha (strafschop)

Opstelling Feyenoord A1: Bijlow; Den Hoedt, Van der Meer, Knoester (55' Hermann), Absalem; Van Haaren (65' Hammouti), Hamer, El Hankouri; Fernandes, Robertha en Slabbekoorn (78' Kingsale).

Feyenoord A2 wint in blessuretijd van Brabant United A1
Feyenoord A2 heeft een fraaie overwinning geboekt op bezoek bij Brabant United A1. In Den Bosch werd het 1-2 voor de Rotterdammers. Robin Zwartjens werd met een rake kopbal diep in de blessuretijd de matchwinnaar. 'Dit is een heel mooi resultaat tegen een goede ploeg', jubelde trainer Jan Gösgens. 'Op basis van de tweede helft hebben we de overwinning zeker verdiend, maar met 1-1 was ik eerlijk gezegd ook tevreden geweest.'

De eerste helft was namelijk voor Brabant United, al kwam de thuisploeg niet tot veel grote kansen. Feyenoord had vooral moeite om de Brabanders onder druk te zetten. Gösgens: 'Ik vond ook dat we een stapje te weinig deden. Na rust zijn we anders gaan spelen, meer één-op-één. We kwamen steeds beter in ons spel.'

Het leidde een kwartier voor tijd tot de 0-1 van Tarik Fagrach, na een geweldige individuele actie op links van Sergi Roeleveld. Daarna zakte Feyenoord noodgedwongen iets verder in. Brabant United drong steeds meer aan en maakte in de 89ste minuut gelijk via een goed ingeschoten vrije trap rond het zestienmetergebied.

Doordat het spel in de tweede helft nog flink wat tijd had stilgelegen vanwege blessures, telde de scheidsrechter er liefst zes minuten extra speeltijd bij. Het zou precies genoeg zijn voor Feyenoord om toch nog met de overwinning aan te haal te gaan. Zwartjens zette zijn hoofd tegen een hoekschop van Steven Smulder, waarna de bal hard tegen de touwen ging: 1-2.

Brabant United A1 - Feyenoord A2 1-2
75' 0-1 Tarik Fagrach
89' 1-1
90+5' 1-2 Robin Zwartjens

Opstelling Feyenoord A2: Ten Hove; Elmensdorp, Sinteur, Zwartjens, Hempenius; Roffelsen (46' Guezen), Janga, Franse; Smulder, Fagrach (Kubilinskas, B1) en De Jesus (60' Roeleveld).

Feyenoord B1 rekent al voor rust af met Vitesse B1
Feyenoord B1 heeft in eigen huis ruim gewonnen van Vitesse B1: 5-1. Bij de rust was het verschil al gemaakt dankzij treffers van Yessin van der Pluijm, Dylan Vente (2x) en Tahith Chong. De Rotterdammers kennen tot nu toe een uitstekende start van het seizoen, na ook al Brabant United B1 (0-3) en Sparta B1 (2-0) te hebben verslagen. 'Het gaat er natuurlijk om dat we bij de eerste acht staan bij de winterstop, zodat we daarna in de kampioenspoule uitkomen', reageerde trainer Cor Adriaanse. 'Wat dat betreft hebben we al een mooie marge opgebouwd.'

Feyenoord pakte tegen Vitesse al na drie minuten de leiding. Van der Pluijm liet de doelman van de Arnhemmers kansloos met een afstandsschot in de kruising. Acht minuten later was het opnieuw raak via Vente, op aangeven van Chong. Diezelfde Chong bereidde ook de 3-0 van Vente voor in de 20ste minuut en tekende na een klein half uur spelen op fraaie wijze zelf voor de 4-0 met een schot in de kruising. 'Het tempo lag hoog en we zetten goed druk', zo zag een tevreden Adriaanse.

In de tweede helft was het voetballend een stuk minder wat Feyenoord liet zien. Het tempo ging omlaag en spelers liepen te veel met de bal. Daarnaast leidde een te korte terugspeelbal van rechtsback Boyd Reith de 4-1 in van Vitesse. Adriaanse: 'Ik heb de jongens er in de rust nog voor gewaarschuwd, maar bij zo'n grote voorsprong sluipt er toch iets van gemakzucht in. Dat is zonde, je moet de hele wedstrijd geconcentreerd blijven spelen.' Het duel eindigde nog wel met een hoogtepunt. Cheick Touré kreeg het in de blessuretijd nog op zijn heupen. De aanvaller kapte drie mensen uit en bleef vervolgens koel in de afronding: 5-1.

Feyenoord B1 - Vitesse B1 5-1
3' 1-0 Yessin van der Pluijm
12' 2-0 Dylan Vente
20' 3-0 Dylan Vente
29' 4-0 Tahith Chong
47' 4-1
80+3' 5-1 Cheick Touré

Opstelling Feyenoord B1: Beukers; Reith (66' Van den Ende), Van Wetten (70' Kaptein), Blesgraaf, Malacia; Wehrmann (70' De Roy van Zuydewijn), van der Pluijm (61' Van Mullem), El Bouchatoui (57' Choukoud ); Touré, Vente en Chong.

Feyenoord B2 geeft duel met Willem II in paar minuten uit handen
Feyenoord B2 heeft in eigen huis met 1-2 verloren van Willem II B2. De Rotterdammers kwamen kort na rust verdiend op voorprong, maar gaven de wedstrijd een paar minuten later, in een tijdsbestek van slechts drie minuten, volledig uit hadden. 'Tot aan de 1-0 was er helemaal niets aan de hand, maar na in korte tijd twee goals te hebben weggegeven als cadeautjes, waren we plots geen team meer', oordeelde trainer Edwin de Graaf.

Feyenoord speelde geen grootse eerste helft. Tegen een Willem II dat alleen maar verdedigde, kreeg de thuisploeg desondanks een tweetal grote kansen via Delpiero Reboe. De spits miste echter de scherpte voor het doel om Feyenoord al voor rust op 1-0 te zetten.

Na de pauze lukte hem dat wel vanaf elf meter, nadat de scheidsrechter hands had geconstateerd. In plaats van door te drukken ging Feyenoord echter kort daarna tot twee keer toe opzichtig in de fout. De eerste goal van de Tilburgers ontstond uit onnnodig balverlies op het middenveld. 'En de tweede tegentreffer was nog erger', zo zag De Graaf. Die viel in de omschakeling na een corner voor ons. We gingen tijdens de counter veel te slap de duels in, dat mag niet.'

Vanaf dat moment was Feyenoord het helemaal kwijt. De Rotterdammers werden slordiger in de passing en kwamen niet meer in aanmerking voor een punt. De Graaf: 'Na die twee tegenslagen oogde de ploeg gelaten. De drang om met zijn allen ervoor te gaan om toch nog de score om te buigen, heb ik helaas niet meer gezien.'

Feyenoord B2 - Willem II B2 1-2
46' 1-0 Delpiero Reboe (strafschop)
47' 1-1
49' 1-2

Opstelling Feyenoord B2: Koorevaar; Loshi (50' Wong-Si-Kwie), Geertruida, Smeulers, Aslan; Reemst (78' De Kubber), Heijberg (60' Kokcu), Huijgen; Bibuljica, Reboe en Amadin (60' Kalentjev).

Feyenoord C1 speelt gelijk bij FC Utrecht C1
Feyenoord C1 heeft op bezoek bij FC Utrecht C1 genoegen moeten nemen met een punt. De ploeg van trainer Jeffrey Oost had grote delen van de wedstrijd het betere van het spel, creëerde genoeg kansen maar verzuimde die te benutten. 'De jongens hebben keihard gewerkt, maar het mocht gewoon niet lukken', verklaarde Oost.

In de eerste helft verliep de opbouw te traag bij Feyenoord. Daardoor kregen de aanvallers tegen het goed georganiseerde FC Utrecht te weinig tijd om hun acties te maken. Met diepgaande middenvelders werden de bezoekers nog wel een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Utrecht, maar een treffer bleef uit.

Na rust speelde Feyenoord juist te gehaast, mede veroorzaakt door de 1-0 van Utrecht in de 45ste minuut. 'Zo'n achterstand verleid je natuurlijk tot het hanteren van de lange bal, meer te gaan pompen', aldus Oost, die zijn ploeg wel kans op kans zag krijgen. 'Maar hij wilde er niet in.' Tot tien minuten voor tijd. Toshio Lake probeerde de doelman te verschalken met een afstandsschot en Pepijn Doesburg was er vervolgens als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.

In de spannende slotfase kregen beide ploegen nog mogelijkheden. Feyenoord-keeper Thijs Jansen behoedde zijn ploeg voor een nederlaag bij een snelle uitbraak van de Domstedelingen. Aan de andere kant dacht Feyenoord nog een penalty te krijgen, nadat Wouter Burger werd neergehaald. De scheidsrechter oordeelde echter anders. Oost: 'Tja, dat was er wel één.'

FC Utrecht C1 - Feyenoord C1 1-1
45' 1-0
60' 1-1 Pepijn Doesburg

Opstelling Feyenoord C1: Jansen; Hall, Hoogenboom, Hartman, Den Haan (50' Yates); El Karbachi (45' Bogarde), Burger, Dijksteel (40' De Mooij); Summerville (50' Rustveld), Lake en Azarkan (40' Doesburg).

Feyenoord C2 haalt dubbele cijfers tegen MVV C2
Feyenoord C2 heeft ook zijn derde competitiewedstrijd van het seizoen op overtuigende wijze gewonnen. Na ruime zeges op Excelsior C2 (5-1) en vorige week tegen VVV/Helmond Sport C2 (0-4) werd zaterdag op Varkenoord MVV C2 zelfs met dubbele cijfers verslagen: 11-0. 'Het gaat wel lekker', merkte trainer Daniel van der Meulen droogjes op.

Dominant positiespel op de helft van de tegenstander. Dat is wat Van der Meulen wil zien van zijn ploeg. Tot nu toe wordt hij elk duel op zijn wenken bediend. Feyenoord profiteerde de hele wedstrijd lang maximaal van de ruimte die geboden werd door MVV, resulterend in liefst zes treffers voor rust en nog eens vijf na de pauze. 'Scorend vermogen hebben we in elk geval genoeg. Het enige minpunt is dat de verdediging dit seizoen nog niet op de proef is gesteld', aldus Van der Meulen, die zijn team geen kans zag weggeven tegen MVV.

Volgende week wacht een tripje naar het zuiden voor een duel met Roda JC. Of de koploper dan wél meer weerstand kan verwachten, is maar de vraag. De Limburgers verloren dit seizoen onder meer al afgetekend van PSV C2 (0-4) en Sparta C2 (5-1).

Feyenoord C2 - MVV C2 11-0
8' 1-0 Jordy Axt
22' 2-0 Jordy Axt
25' 3-0 Stan Maas
26' 4-0 Sem Valk
29' 5-0 Abdel Belarbi
33' 6-0 Noah Naujoks
37' 7-0 Jordy Axt
46' 8-0 Zenya Deurloo
58' 9-0 Tiago Cukur (strafschop)
65' 10-0 Abdel Belarbi
69' 11-0 Tiago Cukur

Opstelling Feyenoord C2: Bax; Van der Sloot, Dalen, Brugman, Van der Zeeuw; Valk (42' Kramer), Zitman (42' Deurloo), Maas; Naujoks, Axt (42' Cukur) en Belarbi (68' Esajas).

Feyenoord D1 zet met moeite VVV/Helmond Sport D1 opzij
Feyenoord D1 heeft zaterdagmiddag een krappe zege geboekt op bezoek bij VVV/Helmond Sport D1. In het Lavans Stadion in Helmond werd het 1-2 voor de Rotterdammers, die hun slechtste wedstrijd tot nu toe speelden. 'We mogen dan gewonnen hebben, maar ik ben totaal niet tevreden met de uitslag, het spel en de beleving. We zijn echt door de ondergrens gezakt', reageerde trainer Gaston Taument.

Vooral in de eerste helft speelde Feyenoord in een veel te laag tempo. Te vaak werd er gekozen voor een breedtebal in plaats van de diepte te zoeken. 'Het spel was Feyenoord onwaardig, maar de instelling ook. Er zat helemaal geen pit in', aldus Taument. Na een klein half uur spelen kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong via een droge knal van Milan Hokke.

In de rust greep de trainer van Feyenoord in door drie keer te wisselen. Taument: 'Maar ik heb de jongens verteld dat ik er ook acht of negen had kunnen vervangen.' Een van die wissels, Corné van Houwelingen, bracht zijn ploeg in de 36ste minuut op 0-2, maar ook die goal bleek niet bevrijdend te werken. Tien minuten later volgde de verdiende aansluitingstreffer van VVV/Helmond Sport, dat vevolgens niet meer in staat bleek nog een tweede doelpunt te maken.'

Taument: 'We speelden echt tegen onszelf. Dat kan een keer gebeuren, maar dan moet de instelling in elk geval wel in orde zijn. En dat was het niet. We hebben onszelf vandaag belachelijk gemaakt tegen een matige tegenstander. Ik heb zelfs sorry gezegd tegen de trainer van VVV/Helmond Sport, want ze hadden gewoon moeten winnen.'

VVV/Helmond Sport D1 - Feyenoord D1 1-2
28' 0-1 Milan Hokke
36' 0-2 Corné van Houwelingen
47' 1-2

Opstelling Feyenoord D1: Remie; Jen Hong Li, Baars, Hartjes (31' Owusu), Van Paasen; Oulad M'hand (46' El Massoudi), 't Zand, Hokke; Bodo (31' Bol), Tearr (31' Van Houwelingen) en Christoffel (46' Roels).