Feyenoord bindt FC 's-Gravenzande als Academy Partner

Feyenoord bindt FC 's-Gravenzande als Academy Partner

Feyenoord en FC ’s-Gravenzande gaan op regelmatige basis hun kennis op het gebied van het opleiden van jeugdvoetballers met elkaar delen. De voetbalvereniging uit ’s-Gravenzande (nabij Hoek van Holland) is de nieuwe Academy Partner van Feyenoord.

FC ’s-Gravenzande is een vereniging met circa 1600 leden, waarvan bijna 900 jeugdleden. De doelstelling van de club is om zowel de recreatieve als de prestatieve jeugdspelers een passende opleiding aan te bieden en hun persoonlijke top te laten halen. Om die reden is het motto van de club: ‘Waar plezier en prestatie samengaan’. FC ’s-Gravenzande streeft ernaar om zoveel mogelijk spelers uit de eigen opleiding in het eerste elftal te hebben. In het verleden hebben onder meer Marinus Dijkhuizen en Leon van Nieuwkerk via deze vereniging het betaald voetbal gehaald.

Feyenoord Academy werkte in het verleden al eerder samen met FC ’s Gravenzande. ‘We zijn blij dat we de samenwerking met deze vereniging weer in ere hebben kunnen herstellen’, zegt hoofd jeugdopleiding Damien Hertog. ‘De visie van Feyenoord en die van ’s-Gravenzande op het gebied van opleiden hebben veel overeenkomsten, daarom zien we deze samenwerking met veel vertrouwen tegemoet.’

Ron van Meerten, technisch manager FC ’s Gravenzande: ‘Wij zijn blij om met ingang van dit seizoen de samenwerking met Feyenoord te mogen aangaan. We gaan ervan uit dat de samenwerking ons de kennis gaat brengen waardoor de opleiding van FC ’s-Gravenzande weer de nodige stappen kan gaan maken.’

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties