Van Geel heeft oplossing: ''Maximumaantal spelers''

Van Geel heeft oplossing: ''Maximumaantal spelers''

De Europese bekertoernooien beginnen deze week zonder Feyenoord. De technisch directeur van Feyenoord, Martin van Geel, kan er mee leven. Soms win je, soms verlies je de play-offs. Het probleem van het ontbreken in Europa ligt natuurlijk dieper dan één mislukte deelname aan de play-offs.

"Feyenoord is een grote club, kent een prachtige historie en heeft een geweldig Legioen, maar financieel leggen wij het momenteel af tegen de onderkant van het Championship. Dan hebben we het over de tweede divisie in Engeland. Dat is de realiteit waarmee we te maken hebben", aldus Van Geel in de nieuwe ELF Voetbal Magazine.

De beste spelers vertrekken uit Nederland, zelfs naar de tweede divisie uit de grote voetballanden. "Op zoek naar vervanging zijn we tegenwoordig niet eens meer aan het vissen in een vijver met Europees gezien de B-spelers, maar moeten we ons noodgedwongen al richten op categorieën lager", schets Van Geel de huidige verhoudingen.

Heeft hij een oplossing? Bij de UEFA vragen om verscherping van Financial Fair Play? "Daar ben ik sceptisch over. Hoe hoog was de boete die Paris Saint-Germain en Manchester City laatst kregen? 65 miljoen euro? Die tikken ze dan lachend af", verzucht Van Geel. "Ik zie meer in het invoeren van een maximumaantal selectiespelers. Stel een club als Chelsea mag nog een selectie van 25 spelers hebben, dan komen de categorie B-spelers weer op de markt, of worden ze in de eerste plaats al niet zomaar weggekocht bij hun clubs."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties