''De UEFA Cup-winst is het hoogtepunt uit mijn carriere''

''De UEFA Cup-winst is het hoogtepunt uit mijn carriere''

Edwin Zoetebier veroverde in 2002 als keeper van Feyenoord de UEFA Cup na de 3-2 winst op Borussia Dortmund. Tijdens het gewonnen toernooi was Zoetebier de eerste keeper van de Rotterdamse club, met ondermeer reservedoelman Henk Timmer (foto, links) achter zich. De sluitpost, geboren in Purmerend, ziet het winnen van het Europese toernooi als het hoogtepunt van zijn lange carriere.

"Absoluut, dat is het hoogtepunt uit mijn loopbaan. Halverwege het toernooi kwamen wij er achter dat we de UEFA Cup wel eens konden gaan winnen”, zegt Zoetebier in het radioprogramma De Perstribune. "We scoorden iedere wedstrijd, zowel thuis als uit. In Europees verband is een uitdoelpunt goud waard, omdat deze dubbel telt. We waren een goed stel bij elkaar en dat maakte ons sterk.”

Volgens de doelman had de sterke reservebank een belangrijk aandeel in het succes. "We hadden een bank die erg belangrijk was”, vervolgt hij. "Met elf man alleen kan je het niet doen. Als de spelers op de reservebank niet sterk zijn, komen er snel problemen. Als je dan moet wisselen zal er je niet sterker van worden. Dit was bij ons niet het geval.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties