Vroege voorsprong levert Feyenoord niets op tegen PSV

zondag 30 augustus 2015 18:29 25.894 keer bekeken 573 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord is er zondag niet in geslaagd om een gat te slaan met regerend landskampioen PSV. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam in Eindhoven vroeg op voorsprong via een eigen doelpunt van Jeffrey Bruma, maar kon die voorsprong niet verdedigen. Door een 3-1 overwinning verkleinde PSV het gat op de ranglijst met Feyenoord tot één punt. Eljero Elia maakte als invaller zijn debuut voor Feyenoord.

Het was veelzeggend dat Kenneth Vermeer in de eerste helft de Feyenoorder was die zich het meest wist te onderscheiden. De keeper was er met verschillende reddingen voor een groot deel verantwoordelijk voor dat Feyenoord bij rust niet tegen een achterstand aan keek in Eindhoven.

Feyenoord was nog uitstekend begonnen tegen de regerend landskampioen, dankzij een rappe aanval over de rechterflank. Die resulteerde in een prima voorzet van Bilal Basaçikoglu, die in eigen doel werd gewerkt door PSV-verdediger Jeffrey Bruma.

Feyenoord kende daarmee een prima start, alleen zakte het spelniveau van de ploeg vervolgens ver terug. Het elftal van Van Bronckhorst werd steeds verder achteruit gedrukt en wist in de omschakeling de bal nauwelijks in de ploeg te houden. Het gevolg was een handvol uitstekende kansen voor de thuisploeg, waarbij Feyenoord verschillende keren dankzij prima keeperswerk of een dosis geluk goed weg kwam.

Desondanks kon Feyenoord de gelijkmaker van Maxime Lestienne een krappe tien minuten voor rust niet voorkomen. De Belgische flankspeler werd vrij gespeeld voor Davy Pröpper en schoot vervolgens vanaf links binnen.

Het duurde tot halverwege de tweede helft voordat Feyenoord het spelbeeld enigszins wist te kantelen. Tegen die tijd was PSV al op voorsprong gekomen via Santiago Arias. De verdediger kneep naar binnen na een voorzet van Luciano Narsingh vanaf links en passeerde Vermeer met een rollertje.

Opnieuw bleek dat Feyenoord er niet slechter op werd nadat verschillende wissels waren doorgevoerd. Eric Botteghin moest vanwege een blessure het veld verlaten voor Rick Karsdorp, Eljero Elia debuteerde als vervanger van Lex Immers.

Mede doordat Dirk Kuyt daarmee achter de spits ging spelen, kreeg Feyenoord meer stootkracht. Dat vertaalde zich in de eerste goede mogelijkheden van de ploeg na rust. Basaçikoglu schoot op aangeven van Terence Kongolo op de vuisten van Jeroen Zoet, terwijl Immers uit een voorzet van Kuyt voorlangs kopte. Verdediger Nicolas Isimat-Mirin tikte de bal uit een vrije trap van Vejinovic bijna in eigen doel, maar de binnenkant van de paal voorkwam dat.

Juist in een fase dat Feyenoord langzaam maar zeker het initiatief naar zich toetrok, zorgde een dubieus besluit van scheidsrechter Kuipers voor de beslissing in de wedstrijd. De arbiter kende PSV een strafschop toe na een vermeende overtreding van Elia, waarbij uit de videobeelden bleek dat de aanvaller zijn tegenstander niet raakte. Jurgen Locadia wist wel raad met het cadeautje: 3-1.

Gerelateerd nieuws
573 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 293 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73917 leden - Op dit moment zijn 724 mensen actief, waarvan 205 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved