Bruma laat zich niet meer provoceren: "Ik was prikkelbaar"

zondag 30 augustus 2015 09:19 31.864 keer bekeken 176 reacties Pro Shots Bron: VoetbalPrimeur

Jeffrey Bruma is niet van plan om, net als twee jaar terug, de confrontatie op te zoeken met Feyenoorders. De verdediger kreeg het destijds in de spelerstunnel aan de haal met Joris Mathijsen.

Ook incasseerde Bruma een rode kaart, waarna hij met een obsceen gebaar naar het Feyenoord-publiek het veld verliet. "'Ik liet me uit de tent lokken. Dat gaat me niet meer overkomen", zegt Bruma in gesprek met de NOS.

"Ik was prikkelbaar", gaat Bruma, die zichzelf inmiddels heeft ontwikkeld, verder. "Ik voel me rustiger en straal dat ook uit. Dat zie je ook op het veld. Het heeft met volwassenheid te maken, leren van het verleden en met een groot zelfvertrouwen."

Bruma treft met Feyenoord zijn oude jeugdliefde. De verdediger genoot in Rotterdam tot zijn vijftiende de jeugdopleiding, waarna hij naar Chelsea vertrok. "'Als je op je vijftiende naar Chelsea gaat komt er een hoop bij kijken. Je komt in een hele nieuwe wereld terecht. Mijn ouders, maar ook een mental-coach speelde een heel belangrijke rol. Dat klinkt heel gek voor een jongen uit Rotterdam, maar het is zaak om je kop erbij te houden."

Gerelateerd nieuws
176 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 67 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72544 leden - Op dit moment zijn 214 mensen actief, waarvan 105 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved