Van Beek: ''Ik hoop dat ik centraal mag blijven staan''

Van Beek: ''Ik hoop dat ik centraal mag blijven staan''

Giovanni van Bronckhorst trainde vandaag met een defensie bestaande uit Terence Kongolo, Jan-Arie van der Heijden, Eric Botteghin en Sven van Beek. Door de liesblessure van Rick Karsdorp, die vandaag wel op het trainingsveld verscheen, gaat Van Beek zondag tegen PSV mogelijk als rechtsback spelen.

''Maar ik hoop dat ik gewoon centraal mag blijven staan'', geeft de jonge verdediger eerlijk toe tegenover Feyenoord TV. ''Ik heb gewoon een voorkeur en met mijn kwaliteiten kan ik beter uit de voeten als centrale verdediger. Daar sta ik dus liever. Maar, zoals ik ook al heb gezegd tegen de trainer, speel ik gewoon rechtsback als ik daar nodig ben'', aldus Van Beek, die wél als rechtsback debuteerde in Feyenoord één.

De Rotterdammers gaven de afgelopen twee wedstrijden niets weg. Van Beek moest wel eventjes wennen aan zijn nieuwe kameraad in het centrum: Jan-Arie van der Heijden. ''Tuurlijk. Ik heb altijd centraal gestaan met Terence en Jan-Arie is een iets andere voetballer. Maar het gaat goed'', zegt de jeugdinternational, die concurrentie heeft van Eric Botteghin. ''Hij is hartstikke goed. Dit seizoen is de concurrentie erger dan de voorgaande jaren. Maar dat houdt de groep scherp.''

Lees meer over
Sven van Beek Eric Botteghin Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties