Efficiënt Feyenoord op weg naar doelpuntrijk duel

Efficiënt Feyenoord op weg naar doelpuntrijk duel

Dat Feyenoord goed begonnen is aan de competitie is duidelijk. Drie duels, drie keer winst, zeven goals voor en twee tegen. Een gedeelde eerste plaats is het resultaat. Het contrast met de competitiestart van de afgelopen jaren is dan ook groot. Samen met aartsrivaal Ajax is Feyenoord de enige club zonder puntverlies.

Ook qua statistiek doen de Rotterdammers het uitstekend. Zo berekende Opta Johan dat Feyenoord de efficiëntste ploeg van de Eredivisie is. Van de schoten wordt 28% omgezet in een doelpunt. Het hoogste percentage uit de Eredivisie. Daar komt nog eens bij dat dit weekend een normaliter doelpuntrijk duel op het programma staat.

Feyenoord gaat dan op bezoek in Eindhoven bij regerend landskampioen PSV. Voetbal International zocht uit dat dit pas twee keer in een doelpuntloos gelijkspel eindigde. Gemiddeld wordt er 3,42 keer gescoord, maar de laatste vijf edities bedroeg dit zelfs 5,40. Vorig jaar eindigde het duel in 4-3 voor PSV na een goal in de blessuretijd van Memphis. De laatste keer dat Feyenoord won was in april 2014. Toen werd 0-2 via Mathijsen en Janmaat.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties