Van Bronckhorst: ''Karsdorp neemt een te groot risico''

Van Bronckhorst: ''Karsdorp neemt een te groot risico''

Er waren zondag twee penaltymomenten in De Kuip. In de eerste helft gaf scheidsrechter Serdar Gözübüyük er geen aan Vitesse toen Rick Karsdorp tegenstander Lewis Baker leek te raken. In de tweede helft werd het vloeren van Terence Kongolo door Goeram Kasjia wel bestraft.

Vitesse-coach Peter Bosz was boos na afloop. ''Tuurlijk, ik begrijp Peter'', zei Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst tegenover de NOS. ''Rick neemt een heel groot risico met zijn sliding en voor hetzelfde geld legt de arbiter de bal op de stip. En dan heb je niks te zeggen'', was Gio eerlijk.

''Hij mag nooit in een situatie komen dat hij zo'n sliding maakt. Daar komen we goed weg. Uiteindelijk geeft hij wel een strafschop aan ons. En daar ben ik blij mee, want het beslist uiteindelijk de wedstrijd in ons voordeel. Het team en het geloof zijn groeiende. Voor ons is negen uit drie een geweldige start. We moeten alleen naar onszelf kijken.''

Van Bronckhorst kon tegen Vitesse over een geweldige bank beschikken. ''Ik heb niet het idee dat ik te laat wisselde. Bilal wisselt goede en mindere momenten met elkaar af. Maar hij is bij bijna alle doelpunten betrokken dit seizoen. Hij kan altijd beslissend zijn. Deze bank is wel een pluspunt van deze selectie. Je wint een wedstrijd met de hele selectie.''

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties