Gio ziet team groeien: ''Maar het voetbal moet beter''

Feyenoord - Vitesse was niet spectaculair. Het was zelfs een beetje dood na zeventig minuten. ''Dat gevoel hadden wij ook'', erkende trainer Giovanni van Bronckhorst tegenover Fox Sports. ''Er waren weinig kansen over en weer.''

Maar toch boekte Feyenoord de derde overwinning van het seizoen. ''Je moet in zo'n slotfase zorgen dat als de wedstrijd één kant opvalt, dat het onze kant is. En dat gebeurde met de penalty'', zei een tevreden coach. Gio kon rustig achterover leunen. ''Kuyt mist bijna nooit een strafschop. Daarin is hij belangrijk.''

Van Bronckhorst begon met Kuyt op links. ''Je kijkt naar de tegenstander. Bilal Basacikoglu heeft een voorzet vanaf rechts, dat is zijn sterkste kwaliteit. Al moesten zijn voorzetten wel beter in de eerste tien minuten. Hij wisselt goede en mindere momenten met elkaar af, maar maakt wel de 2-0.''

Vele supporters en analisten dachten dat Eljero Elia in de slotfase erin zou komen voor Bilal. ''Maar we moesten al vroeg wisselen door de blessure van Rick Karsdorp. En ik vond dat het middenveld de agressie van Vilhena kon gebruiken. Vanavond gaan we samen iets eten. Het team is groeiende en wij worden steeds sterker. Het voetbal moet beter, maar deze lijn gaan we doortrekken.''