Kuyt en Bilal schieten Feyenoord langs Vitesse

zondag 23 augustus 2015 18:39 29.275 keer bekeken 468 reacties Pro Shots

Feyenoord beleeft de beste start van de Eredivisie sinds het seizoen 2007-2008. Nadat eerder FC Utrecht en SC Cambuur opzij werden gezet, versloeg de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst zondag Vitesse in De Kuip: 2-0. Feyenoord is daarmee naast Ajax de enige ploeg die nog geen puntenverlies heeft geleden in de competitie. Tegen Vitesse vielen beide doelpunten in het laatste kwartier. Dirk Kuyt benutte een strafschop, Bilal Basaçikoglu maakte vrijwel direct aansluitend zijn eerste officiële doelpunt voor Feyenoord.

De laatste ontmoeting met Vitesse in De Kuip lag bij aanvang van de derde speelronde nog vers in het geheugen bij Feyenoord. Drie maanden geleden werd de ploeg op eigen veld weggevaagd door de opponent uit Arnhem (1-4), wat de opmaat was voor een rampzalige laatste maand van het seizoen.

De krachtsverhoudingen waren zondag veel meer in evenwicht, wat resulteerde in een gelijk opgaande strijd die zich de eerste helft vooral tussen beide strafschopgebieden afspeelde. Waar Feyenoord er moeite mee had om via de combinatie het elftal van Vitesse uit elkaar te spelen en zonder veel succes vaak noodgedwongen de lange bal moest hanteren, lukte het de bezoekers nauwelijks om via de tegenaanval gevaarlijk te worden.

Omdat Feyenoord op die manier voor rust niet verder kwam dan één mogelijkheid voor Lex Immers, die op aangeven van Kongolo in de handen van keeper Eloy Room kopte, was het duidelijk dat de ploeg het de tweede helft over een andere boeg moest gooien.

Hoewel Feyenoord er ook toen in slaagde om Vitesse nauwelijks kansrijk te laten worden, maakte de ploeg van Van Bronckhorst zelf aanvankelijk eveneens weinig aanspraak op een doelpunt. Het wachten was zodoende op een nieuwe impuls, die volgde na een minuut of zeventig toen Michiel Kramer de spitspositie overnam van Colin Kazim-Richards. Kramer, een week eerder matchwinner met zijn doelpunt tegen SC Cambuur, werd bij zijn eerste optreden als Feyenoorder in De Kuip met gejuich ontvangen door het legioen.

Zo schaars als de kansen zeventig minuten lang waren geweest, zo makkelijk vielen in het laatste kwartier twee doelpunten op rij. De eerste was het resultaat van een door Kongolo verdiende strafschop, die door Kuyt opnieuw onberispelijk raak werd geschoten. Voor de aanvaller was het de derde benutte penalty in drie wedstrijden op rij.

De overwinning werd even later al definitief over de streep getrokken, toen Basaçikoglu zichzelf lanceerde en de bal onder de uitkomende keeper door schoof. De aanvaller vierde zijn eerste doelpunt in Feyenoord-shirt met een knieschuiver over het gras van een uitzinnige Kuip. 

Scoreverloop
1-0 77' Kuyt (p)
2-0 79' Basaçikoglu

Opstelling Feyenoord
Vermeer; Karsdorp (58' Botteghin), Van Beek, Van der Heijden, Kongolo; Vejinovic (84' Vilhena), Immers, El Ahmadi; Kuyt, Kazim-Richards (67' Kramer) en Basaçikoglu.

Gerelateerd nieuws
468 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 182 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72608 leden - Op dit moment zijn 1137 mensen actief, waarvan 201 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved