Terugkeer Dirk Kuyt in Oranje: ''Op dit moment niet''

Terugkeer Dirk Kuyt in Oranje: ''Op dit moment niet''

Met de rentree van Dirk Kuyt in Nederland werd ook al druk gespeculeerd over een terugkeer in Oranje. Volgens bondscoach Danny Blind is dat op dit moment echter niet aan de orde.

Het Nederlands elftal speelt komende maand zeer belangrijke wedstrijden voor kwalificatie van het EK in 2016. Oranje mag geen puntverlies meer oplopen, aangezien plaatsing voor het Europees Kampioenschap daarmee nog verder uit zicht raakt. Kuyt zou met zijn ervaring van grote waarde kunnen zijn voor de jongere spelers, maar van een rentree is geen sprake.

Dat liet Blind weten tijdens de persconferentie in Zeist. "Op het moment niet. Dan moet ik personele problemen hebben op de posities waar Kuyt kan spelen", vertelde de keuzeheer. Om daar nog lachend aan toe te voegen: "Linksback kan hij inderdaad ook spelen, maar dat overweeg ik niet." Oranje heeft nog de nodige problemen links achterin en Kuyt speelde daar zeer verrassend tijdens het succesvolle WK in Brazilië. Zo'n nieuwe stunt zit er dus echter niet in.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties