Debuterende Kramer direct belangrijk voor Feyenoord

zondag 16 augustus 2015 16:19 52.986 keer bekeken 576 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord heeft ook de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen winnend afgesloten. Debutant Michiel Kramer zette de ploeg van Giovanni van Bronckhorst op bezoek bij SC Cambuur op het juiste spoor, door als invaller een kwartier voor tijd de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Met een benutte strafschop bepaalde Dirk Kuyt diep in blessuretijd de eindstand op 0-2.

Zowel Feyenoord als de thuisploeg wist in de eerste 45 minuten van de wedstrijd niet te imponeren. De tienduizend toeschouwers in het Cambuur Stadion zagen weliswaar veel strijd, maar nauwelijks hoogtepunten voor beide doelen. De Friezen waren een paar keer dreigend via voorzetten vanaf de flanken, terwijl Karim El Ahmadi namens Feyenoord na een half uur spelen uit een vrije schietkans te hoog mikte. Hoewel hij had moeten scoren, was een voorsprong op dat moment teveel van het goede geweest voor de Rotterdammers, die door het fletse spel voor rust te weinig aanspraak mochten maken op een doelpunt.

Waar Van Bronckhorst in de eerste helft wél tevreden over kon zijn, was het optreden van Jan-Arie van der Heijden. De linksbenige verdediger bekroonde zijn eerste wedstrijd als basisspeler sinds zijn komst naar De Kuip met een prima optreden. Van der Heijden won vrijwel al zijn persoonlijke duels met spits Bartholomew Ochbeche en toonde zich in een rustpunt in balbezit.

Hoewel het veldspel van Feyenoord ook in de tweede helft te wensen over liet, speelde de ploeg met aanzienlijk meer drang naar voren dan voor rust. Binnen een kwartier had daarvoor de beloning moeten volgen, alleen was de afwerking van met name Colin Kazim-Richards ondermaats. De spits kon na krap een uur spelen ongehinderd alleen op doelman Leonard Nienhuis af, maar schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Kort daarvoor had Bilal Basaçikoglu de bal in kansrijke positie voorlangs geschoven.

Net op het moment dat ook Cambuur serieus begon te geloven in een overwinning en zich langzaam onder de druk wist uit te werken, sloeg Feyenoord alsnog toe. Dat deed het via debutant Michiel Kramer, die op dat moment een kwartiertje in het veld stond als vervanger van Kazim-Richards. De spits promoveerde een van richting veranderde voorzet van Basaçikoglu met zijn hoofd tot doelpunt en toonde zich daarmee direct van goud waard voor zijn nieuwe werkgever.

Het scheelde weinig of de goal van Kramer was enkele minuten later alweer teniet gedaan. Doelman Kenneth Vermeer liet een hoge bal uit zijn handen glippen, maar zag tot zijn grote opluchting tot Sven van Beek met een uiterste krachtsinspanning een doelpunt kon voorkomen. Aan alle onzekerheid kwam diep in blessuretijd een einde, toen scheidsrechter Pol van Boekel een handsbal zag van Bakker en Feyenoord een strafschop toekende. Deze werd feilloos verzilverd door Dirk Kuyt, die daarmee de eindstand op 0-2 bepaalde.

SC Cambuur – Feyenoord 0-2
Scoreverloop:
78’ 0-1 Kramer
90+2’ 0-2 Kuyt (strafschop)

Scheidsrechter: Van Boekel

Geel: Van der Heijden, Kuyt (Feyenoord)

Opstellingen
SC Cambuur: Nienhuis; Pereira (46’ Heerings), Mac-Intosch, Peersman, Vytautas (57’ Narsingh); Overgoor, Bakker, Van de Streek; Rosheuvel (68’ Barto), Ochbeche en Houtkoop.
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Van der Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Vejinovic, Toornstra (70’ Immers); Kuyt, Kazim-Richards (61’ Kramer) en Basaçikoglu.

Gerelateerd nieuws
576 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 286 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73917 leden - Op dit moment zijn 708 mensen actief, waarvan 202 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved