Feyenoord A1 boekt knappe oefenzege bij AZ A1

Voor een aantal jeugdteams van Feyenoord was het zaterdag de laatste kans om te oefenen voordat het seizoen volgend weekend echt van start gaat. Feyenoord A1 lijkt er in elk geval helemaal klaar voor. De ploeg van trainer Marcel Koning won ook zijn vijfde en laatste oefenwedstrijd van AZ A1 met 1-2. Feyenoord A2 walste over OJC Rosmalen A1 heen: 0-7. Feyenoord B2 had weinig te duchten van VELO B1: 1-4. Feyenoord C1 boekte een goede oefenzege op bezoek bij AZ C1: 1-2. Feyenoord C2 speelde twee wedstrijden achter elkaar en won ze allebei. Eerst werd AFC C1 met ruime cijfers geklopt (0-7), daarna was ook JVOZ C1 (1-5) geen partij voor de Rotterdammers.

FEYENOORD A1 TE STERK VOOR AZ
Feyenoord A1 heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen uitstekend afgesloten met een 1-2 overwinning bij AZ A1. 'Het was goed om te zien dat mijn ploeg zich staande hield tegen een medetitelkandidaat', reageerde trainer Marcel Koning opgetogen.

De Rotterdammers waren in de eerste helft de bovenliggende partij. Dat resulteerde in genoeg kansen, maar doelpunten bleven in die fase uit. Pas na dik een halfuur spelen pakte Feyenoord de verdiende voorsprong. Danny van Haaren schoot van afstand vol op de lat. De rebound kwam vervolgens tegen de keeper van AZ aan en een oplettende Marlon Slabbekoorn was er als de kippen bij om binnen te tikken.

Na rust bleef Feyenoord dominant spelen. Een voorzet van buiten de zestien van Gustavo Hamer belandde onverwacht in de bovenhoek van het vijandelijke doel: 0-2 na 50 minuten spelen. Feyenoord leek vervolgens af te stevenen op een eenvoudige zege. In plaats van een derde Rotterdamse goal maakten de Alkmaarders echter met nog ruim een kwartier te gaan uit het niets de aansluitingstreffer, die veel weg had van het doelpunt van Hamer. 'Dat bracht de spirit terug bij AZ, dat daarvoor bijna niets had te vertellen', aldus Koning, die zag dat zijn team het toch nog moeilijk kreeg. 'Het had ook nog zomaar 2-2 kunnen worden, de rust was uit ons spel door één moment. Daar moeten we nog aan werken, dat we het spel op het juiste moment temporiseren en daarmee het balverlies beperken.'

De gelijkmaker zou uiteindelijk niet meer vallen, waardoor Feyenoord ook zijn vijfde en laatste oefenwedstrijd winnend afsloot. Eerder werd er al afgerekend met Noordwijk (0-1), DOSKO (0-5), Alphense Boys (0-1) en 1. FC Mönchengladbach (0-4). De ploeg van Koning lijkt klaar voor het nieuwe seizoen, dat komende zaterdag begint met een bekerduel bij Sparta.

AZ A1 - Feyenoord A1 1-2
33' 0-1 Marlon Slabbekoorn
50' 0-2 Gustavo Hamer
73' 1-2

Opstelling Feyenoord A1: Bijlow; Den Hoedt (46' Kingsale), Van der Meer, Knoester, Absalem (46' Anez); Korporaal (46' Hammouti), Van Haaren, Hamer; Fernandes, Robertha (46' Herrmann) en Slabbekoorn.

FEYENOORD A2 WALST OVER OJC ROSMALEN A1 HEEN
Feyenoord A2 had in zijn laatste oefenduel van de voorbereiding geen kind aan OJC Rosmalen A1: 0-7. 'Na onze start met een 3-2 nederlaag bij Derby County en het zwaar bezette toernooi van vorige week in Cuijk om de Copa del Agatha was het wel lekker om even tegen een lichte tegenstander te spelen', stelde trainer Jan Gösgens.

Vooraf had de coach zijn spelers gevraagd aan te geven op welke vlakken er ruimte was voor verbetering. Punten als beter vrijlopen, duelkracht en hoog druk zetten werden onder meer aangekaart en het duel zaterdag met OJC Rosmalen leende zich er prima voor om aan deze onderdelen te werken. Tarik Fagrach opende na een halfuur de score en zou in de tweede helft nog twee keer scoren. Bart Sinteur tekende met een vrije trap voor de 0-2, wat tevens de ruststand was.

Na de pauze troffen ook nieuweling Dean Guezen (2x) en Erwin Franse nog doel in een wedstrijd die nooit een wedstrijd werd. Gösgens: 'De jongens hebben vandaag naar behoren gespeeld en het is lekker dat we veel goals hebben gemaakt. Bekeropponent PEC Zwolle is volgend weekend natuurlijk van een ander kaliber, maar zo'n ruime zege geeft in elk geval vertrouwen.'

OJC Rosmalen A1 - Feyenoord A2 0-7
30' 0-1 Tarik Fagrach
37' 0-2 Bart Sinteur
50' 0-3 Tarik Fagrach
58' 0-4 Tarik Fagrach
63' 0-5 Erwin Franse
71' 0-6 Dean Guezen
80' 0-7 Dean Guezen

Opstelling Feyenoord A2: Ten Hove; Elmensdorp (46' Bijl), Sinteur, Zwartjens, de Sterke; Guezen, Janga (46' Smulder), De Jesus (46' Franse); Roffelsen, Fagrach en Roeleveld.

FEYENOORD B2 EENVOUDIG LANGS VELO B1
Feyenoord B2 heeft het laatste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een eenvoudige 1-4 overwinning. De Rotterdammers maakten tegen VELO B1 voor rust al het verschil. Na de pauze zakte het spelniveau van het elftal van trainer Edwin de Graaf ver terug.

'Voor rust hebben we redelijk tot goed voetbal laten zien', zo zei De Graaf, die niet kon beschikken over Lion Kalentjev (speelde bij B1) en de geblesseerde Noah Lewis. Middenvelder Rodney Huigen tekende na een kwartier spelen voor de openingstreffer en maakte niet veel later ook de 0-2. Via een vrije trap bepaalde Orkun Kokcu de ruststand op 0-3.

In de tweede helft zag De Graaf zijn ploeg ver terugvallen. 'Die helft hadden we misschien wel schriftelijk kunnen afdoen. We liepen bijvoorbeeld net iets te vaak met de bal en dachten er, zeker na het vierde doelpunt, te gemakkelijk over.'

Volgende week staat voor Feyenoord B2 het eerste, officiële duel op het programma. In het bekertoernooi wacht dan stadsgenoot Excelsior. De Graaf: 'Daar zijn we wel aan toe. In de laatste drie oefenwedstrijden hebben we tegen amateurploegen gespeeld. Volgende week kunnen we meer weerstand verwachten.'

VELO B1 - Feyenoord B2 1-4
14' 0-1 Rodney Huigen
20' 0-2 Rodney Huigen
30' 0-3 Orkun Kokcu
45' 0-4 Benjamin Reemst
72' 1-4

Opstelling Feyenoord B2: Koorevaar; Loshi, Geertruida, Smeulers (41' Wong-Si-Kwie), Aslan (41' De Kubber); Reemst, Huigen (40' Heiberg), Kokcu; Bibuljica (60' Amadin), Reboe en Van Ewijk.

FEYENOORD C1 REKENT AF MET AZ
Feyenoord C1 heeft zaterdagmiddag een goede overwinning geboekt bij AZ C1. Het elftal van trainer Jeffrey Oost had in de eerste helft nog wat moeite met de thuisploeg uit Alkmaar, die vooral in de omschakeling gevaar stichtte. Na rust waren de Rotterdammers heer en meester en liepen ze uit naar 1-2.

Het openingsdoelpunt in de eerste helft kwam, na balverlies op het Rotterdamse middenveld, tot stand uit een van de gevaarlijke omschakelmomenten van de thuisploeg. 'Daaruit kreeg AZ voor rust een aantal goede kansen. Wij hadden daar echt moeite mee', aldus Oost.

Door een goede goal van Toshio Lake, na een corner van Crysencio Summerville, kwam Feyenoord op gelijke hoogte. De Rotterdammers trokken vervolgens het initiatief naar zich toe. Oost: 'Na rust is AZ niet meer aan de bak gekomen. Met goede combinaties hebben we ze onder druk kunnen houden. De 1-2, een kopdoelpunt van Pepijn Doesburg, kwam voort uit een fantastische aanval. In zo’n oefenwedstrijd kan je goed zien waar je staat. Vooralsnog draaien we een behoorlijke voorbereiding. Volgende week spelen we nog een laatste oefenwedstrijd om een week later in de beker te spelen tegen VVV.'

AZ C1 - Feyenoord C1 1-2
26' 1-0
38' 1-1 Toshio Lake
58' 1-2 Pepijn Doesburg

Opstelling Feyenoord C1: Jansen (45’ Van den Berg); Hall (45' Rustveld), Hartman, Hoogenboom, Yates (40’ Den Haan); El Karbachi (45’ Azarkan), Gündüz (40’ Bogarde), Burger; Summerville, Doesburg en Lake.

FEYENOORD C2 WINT TWEELUIK MET AFC EN JVOZ
Feyenoord C2 heeft zich zaterdag tot twee keer toe de sterkste getoond in confrontaties met achtereenvolgens AFC C1 en JVOZ C1. Feyenoord kwam in het eerste duel met AFC (0-7) na een strafschop pas op gang. In de tweede wedstrijd liep de ploeg van coach Daniël van der Meulen eenvoudig uit naar 1-5. 'We zijn klaar voor het internationale toernooi van 's-Gravenzande van volgende week', aldus Van der Meulen.

De Rotterdammers kenden in het eerste duel nauwelijks moeite met AFC, nadat Aimé Omgba een terecht toegekende penalty goed had binnengeschoten. 'Dat doelpunt brak de wedstrijd open en daarna waren wij echt de bovenliggende partij', vertelde de Rotterdamse trainer, die Stan Maas na een prachtige aanname het mooiste doelpunt van de wedstrijd zag maken.

Na de wedstrijd tegen de Amsterdammers konden de Feyenoorders direct weer aan de bak. Een pauze tussen de wedstrijden van slechts tien minuten zorgde er mede voor dat de Rotterdammers tegen het Zeeuwse JVOZ moeizaam op gang kwamen. Van der Meulen: 'Pas na rust konden we, na wat wissels, het verschil maken. We hebben in de tweede helft vijf goede voetbaldoelpunten gemaakt.'

Voor Feyenoord C2 wacht volgende week het sterk bezette toernooi van 's-Gravenzande. 'Denso Kasius en Rutger Bax, die vandaag helaas nog ontbraken, zijn er dan ook weer bij. Het is lastig om te zeggen waar we nu precies staan. Volgende week is daar een mooi meetmoment voor. Onze doelstelling in de eerste seizoenshelft is bij de bovenste zes ploegen te komen, zodat we na de winterstop in de kampioenspoule terechtkomen. Daar heb ik wel vertrouwen in.'

AFC C1 - Feyenoord C2 0-7
14' 0-1 Aimé Omgba (strafschop)
18' 0-2 Stan Maas
21' 0-3 Stan Maas
24' 0-4 Abdel Belarbi
34' 0-5 Noah Naujoks
44' 0-6 Noah Naujoks
48' 0-7 Sem Valk

Basisopstelling Feyenoord C2: Sikanic; Van der Sloot, Brugman, Dalen, Esajas; Zitman, Omgba, Kramer; Maas, Axt en Belarbi.

JVOZ C1 - Feyenoord C2 1-5
29' 0-1 Abdel Belarbi
34' 0-2 Abdel Belarbi
44' 0-3 Jordy Axt
45' 1-3
47' 1-4 Sem Valk
50' 1-5 Révelino Kramer

Basisopstelling Feyenoord C2: Sikanic; Papendrecht, Van der Sloot, Dalen, Van der Zeeuw; Naujoks, Valk, Kramer; Maas, Cukur en Deurloo.