Boskamp deelt zijn ideale elf: Karsdorp op tien

Boskamp deelt zijn ideale elf: Karsdorp op tien

Jan Boskamp heeft een andere positie in gedachten voor Rick Karsdorp. De rechtsback van Feyenoord, die in de jeugd als aanvallende middenvelder speelde, moet weer terug naar zijn oorspronkelijke positie, zo vertelde de analist in het praatprogramma Voetbal Inside.

''Hij heeft diepgang en scorend vermogen. Dat hij nu als rechtsback speelt is een noodoplossing'', stelde Boskamp, die Sven van Beek dan als vleugelverdediger laat acteren. De geboren Rotterdammer denkt verder dat Terence Kongolo prima als back kan spelen, waardoor aanwinsten Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin het centrum in zijn elftal vormen.

In de aanval kiest Boskamp voor Eljero Elia en Michiel Kramer. ''Als Elia zijn niveau haalt, hebben we de beste linksbuiten van Nederland.'' Johan Derksen was het eens met zijn opstelling en wees op de importantie van ervaring. ''Kongolo liet centraal steekjes vallen en die punten kom je aan het eind van het seizoen tekort. En Kramer is goed voor vijftien goals. Kazim of Kramer is geen moeilijke keuze.''

René van der Gijp wijst ook op de geluksfactor. ''Feyenoord heeft dadelijk alles. Ervaring, lengte en snelheid. In vergelijking met PSV en Ajax denk ik dat Feyenoord met kracht ook de mindere wedstrijden kan winnen. Maar je moet ook een beetje mazzel hebben met Elia en Kramer. Dat hadden ze wel met Guidetti en Pellè.''

Opstelling Boskamp: Vermeer; Van Beek, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo; Vejinovic, El Ahmadi, Karsdorp; Kuyt, Kramer en Elia.

Lees meer over
Kenneth Vermeer Sven van Beek Eric Botteghin Dirk Kuyt Rick Karsdorp Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties