Mulder maakt debuut: "Lekker om weer minuten te maken"

Mulder maakt debuut: "Lekker om weer minuten te maken"

Erwin Mulder trok vrijdag voor de eerste keer het tenue van sc Heerenveen aan. De goalie werd deze zomer transfervrij overgenomen van Feyenoord. Mulder is blij dat hij weer eens negentig minuten onder de lat kon staan.

In zijn laatste seizoen in De Kuip raakte de sluitpost zijn basisplaats kwijt aan Kenneth Vermeer. Zijn vertrek was pijnlijk. "Volgens mij heb ik begin mei, met Jong Feyenoord, voor het laatst een wedstrijd gekeept", graaft Mulder in zijn geheugen na de oefenzege op MVV (1-0).

"Ik ben hier content mee. Hiervoor ben ik naar Heerenveen gekomen, ik sta meteen in het eerste team op doel. Het is lekker om weer minuten te maken."

Tegen MVV kreeg Mulder weinig te doen, al moest hij in de eerste minuut direct aan de bak na een vlotte aanval van de Limburgers. "Daar sta ik er voor. Het was wel lekker om meteen zo’n bal te krijgen, want dan zit je meteen lekker in de wedstrijd. Dit heb ik liever dan dat je pas in de 89ste minuut een moeilijke bal krijgt."

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties