Feyenoord niet getroffen door FIFA-verbod

Feyenoord niet getroffen door FIFA-verbod

Het verbod van de FIFA op third party-ownerships dat per 1 mei ingaat, heeft relatief weinig gevolgen voor de Eredivisie. Feyenoord mag bijvoorbeeld gewoon blijven samenwerken met haar financiers.

De Vrienden van Feyenoord, zoals de groep geldschieters bekendstaat, staat de club al jaren financieel bij en mag dat blijven doen. 'Het komt erop neer dat constructies mogelijk blijven zolang ze geen invloed uitgoefenen op een enkele voetballer. De impact op de Eredivisie is minder groot dan we vreesden. Voor Portugal en Spanje is het ingrijpender', aldus Serge Rossmeisl van werkgeversorganisatie FBO tegen Voetbal International.

FC Twente moet zijn beleid wél overboord zetten. De tranfserrechten van diverse spelers van de club uit Enschede zijn deels in handen van de investeringsmaatschappij Doyen. 'Doyen-achtige constructies kunnen niet meer. De FIFA wil niet dat fondsen gelinkt worden aan individuele spelers', sluit Rossmeisl af.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties