Feyenoord zakt naar vierde plaats na puntendeling in Utrecht

zondag 1 maart 2015 16:12 18.555 keer bekeken 525 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord is zondagmiddag op bezoek bij FC Utrecht niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Drie dagen na de Europese thuiswedstrijd tegen AS Roma slaagde Feyenoord er ondanks diverse goede kansen in de Domstad niet in om het verschil te maken. Miquel Nelom ging tien minuten na rust geblesseerd naar de kant.

Dat Feyenoord nog maar drie dagen eerder een loodzware Europese wedstrijd had gespeeld tegen AS Roma, vertaalde zich in Stadion Galgenwaard in een eerste helft waarin de ploeg in een te laag tempo speelde en zodoende ook nauwelijks kansen wist te creëren. Omdat het spel van FC Utrecht al niet veel beter was, werden de toeschouwers in de Domstad tot de rust niet bepaald verwend.

Het publiek moest zich zodoende vooral tevreden stellen met aanzetjes tot wat een kans had kunnen worden. Zo werd kort voor rust een vrije trap voor FC Utrecht vanaf rechts voor het doel geslingerd, waar de defensie van Feyenoord ternauwernood kon voorkomen dat Sebastien Haller de bal binnen kon werken. Tien minuten eerder had aan de andere kant van het veld Mitchell Te Vrede (die de geblesseerde Colin Kazim-Richards verving) zijn hoofd wel tegen een vrije trap van Jens Toornstra gekregen, maar hij zag de bal naast rollen.

Omdat het spelbeeld na rust weinig veranderde, was duidelijk dat een eventuele beslissing alleen zou komen indien er toevallig een keer een bal voor een van beide doelen goed zou vallen. Dat moment leek een kwartier voor tijd aangebroken, toen Haller ontsnapte aan buitenspel en oog in oog met Kenneth Vermeer kwam te staan. De Franse spits had vervolgens iets te veel tijd nodig, waardoor Terence Kongolo met een knappe tackle tussen beiden kon komen.

Feyenoord liet ondertussen aan de andere kant van het veld een gebrek aan offensieve stootkracht zien, ondanks het inbrengen van Elvis Manu bij het begin van de tweede helft. Toch kwam de grootste kans van de wedstrijd op naam van de bezoekers. Invaller Lucas Woudenberg, die de geblesseerde Nelom had vervangen, zette de aanval op die uiteindelijk leidde tot een schot uit kansrijke positie van El Ahmadi. De middenvelder zag zijn inzet gered worden door Ruiter.

Omdat El Ahmadi vlak voor tijd na wederom een goede aanval over schoot, in de wetenschap dat Kongolo even eerder een bal van zijn eigen doellijn had gehaald, eindigde de wedstrijd in Utrecht zoals die begonnen was.

FC Utrecht – Feyenoord 0-0
Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Amrabat, Hardeveld, Letschert, Duplan (FC Utrecht), Karsdorp, Manu(Feyenoord)

Opstellingen:
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom (53’ Woudenberg); Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra (46’ Manu), Te Vrede en Boëtius (81’ Achahbar).
FC Utrecht: Ruiter; Kum, Leeuwin, Letschert, Hardeveld; Diemers (86’ Ramselaar), Oar (90’ Markiet), Verbeek (70’ Barazite); Duplan, Haller en Amrabat.

Gerelateerd nieuws
525 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 305 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72595 leden - Op dit moment zijn 630 mensen actief, waarvan 184 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved