Kenners zijn het eens: "Toornstra hoort thuis op 10"

Kenners zijn het eens: "Toornstra hoort thuis op 10"

De kans is groot dat Jens Toornstra donderdag in het Europa League-duel met AS Roma begint als aanvallende middenvelder. Lex Immers kreeg in Rome een gele kaart en liep daardoor tegen een schorsing aan. Oud-Jong Oranje-bondscoach Cor Pot, die Toornstra in 2010 debuteren als jeugdinternational, zou het ‘interessant’ vinden om Toornstra een keer aan het werk te zien als nummer 10.

“Hij is geen echte spelmaker, maar door zijn enorme loopvermogen is hij voor tegenstanders erg moeilijk te verdedigen. Bovendien maakt hij af en toe een goaltje”, zegt Pot tegen Metro. Bij Feyenoord komt de van FC Utrecht overgenomen Toornstra normaal gesproken in actie als rechtsbuiten.

Volgens Pot is het niet zo vreemd dat Toornstra nog niet de vaste nummer 10 van Feyenoord is. Die positie moet je afdwingen, zo vindt Pot. “Daarnaast doet Toornstra het ook gewoon prima aan de rechterkant.” Een vertrek van Immers, die zeker is van een basisplek als aanvallende middenvelder, zou volgens Pot met het oog op komend seizoen een goede zaak zijn voor Toornstra.

Lees meer over
Jens Toornstra Lex Immers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties