Hattrick Vilhena bij overwinning Jong Feyenoord/Excelsior

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de tweede overwinning in Beloftencompetitie Divisie A geboekt. De ploeg van coach Patrick Lodewijks boog op Woudestein een 0-2 achterstand om naar een 4-2 zege door doelpunten van Tonny Vilhena (3x) en Mitchell Te Vrede.

Vroege voorsprong voor bezoekers

Het had er maandagavond alle schijn van dat Jong Feyenoord/Excelsior in de veronderstelling verkeerde dat de wedstrijd twintig minuten later dan gebruikelijk van start ging. In de beginfase van het treffen met Jong AZ waren de beloften namelijk alles behalve bij de les, waardoor de ploeg uiteindelijk zelfs niet mocht klagen dat de bezoekers halverwege de eerste helft ‘slechts’ twee keer gescoord hadden.

Al in de eerste minuten van de wedstrijd kreeg AZ een opgelegde kans om de score te openen, toen Vilhena een onnodige overtreding maakte die de Alkmaarders een strafschop opleverde. Die was alleen niet aan de bezoekers besteed: Derrick Luckassen schoot over.

Niet veel later kon de AZ-verdediger zijn fout goedmaken, toen Erwin Mulder de bal uit een hoekschop uit zijn handen liet glippen en het een koud kunstje was om binnen te schieten. Mulder had even eerder zijn ploeg juist voor een achterstand behoed, door een te harde terugspeelbal van Wessel Dammers net voor zijn eigen doellijn te redden.

De openingstreffer deed Jong Feyenoord/Excelsior nog niet wakker schrikken, want al drie minuten later kon Jong AZ de score verdubbelen. Die ploeg profiteerde toen van knullig balverlies in de defensie van de Rotterdammers en stelde via een razendsnelle counter Raïes Roshanali in staat om 0-2 te maken.

Tegentreffer Vilhena

Jong Feyenoord/Excelsior schakelde pas daarna, getergd door de vroege achterstand, een tandje bij. Dat resulteerde al snel in een aantal goede kansen. Zo schoot Rick Karsdorp op de vuisten van de keeper, terwijl een doelpunt van Mitchell Te Vrede werd afgekeurd omdat hij randje buitenspel stond. Dat desondanks nog voor rust de aansluitingstreffer kon worden aangetekend, was mede te danken aan goed werk van Bilal Basaçikoglu. Zijn voorzet vanaf links kon door Te Vrede worden teruggelegd op Vilhena, die in twee instanties raak schoot.

Halverwege de tweede helft was het recept voor de gelijkmaker hetzelfde, zij het dat de voorzet van Basaçikoglu dit keer vanaf de rechterkant kwam en nu direct door Te Vrede binnen werd geknikt. Het doelpunt was verdiend, want Jong Feyenoord/Excelsior wist zich na een matige eerste helft in het tweede bedrijf goed te herpakken en trok het initiatief in de wedstrijd steeds verder naar zich toe.

Vilhena viert hattrick

De veerkracht van de ploeg werd in het laatste kwartier beloond met nog twee doelpunten, die allebei op naam kwamen van Vilhena. Eerst schoot de middenvelder van even buiten het strafschopgebied knap raak. In de slotminuut onderschepte hij zelf de bal op het middenveld, voordat hij opstoomde richting het doel van keeper Alvarez en met een schuiver de eindstand bepaalde.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong AZ 4-2
18’ 0-1 Luckassen
21’ 0-2 Roshanali
37’ 1-2 Vilhena
68’ 2-2 Te Vrede
76’ 3-2 Vilhena
90' 4-2 Vilhena

Scheidsrechter: Gerritsen

Geel: Vilhena, Basaçikoglu (Jong Feyenoord/Excelsior)

Bijzonderheden: 4’ Luckassen (Jong AZ) mist strafschop.