Alleen Bayern en Barcelona gevaarlijker dan Feyenoord

woensdag 28 januari 2015 15:20 10.237 keer bekeken 22 reacties Pro Shots Bron: ELFVoetbal.nl

Feyenoord vergat afgelopen weekend de trekker over te halen tegen Ajax. Een blik op de statistieken brengt meer aan het licht. Wat blijkt? Het spelbeeld tegen Ajax was bepaald geen incident.

De Rotterdammers waren heer en meester in de Amsterdam ArenA. Ajax kwam er niet aan te pas, en moest lijdzaam toezien hoe de bezoekers kans op kans stapelden. Tegen liefst twintig doelpogingen van Feyenoord stonden een schamele vijf schoten van de gastheren. Eén van die vijf was op weg naar het doel en moest gekeerd worden door Kenneth Vermeer.

Dat beeld deed denken aan de eerdere ontmoeting tussen beide aartsrivalen, toen Ajax er in De Kuip met een gestolen zege (0-1) vandoor ging. Naar nu blijkt is Ajax niet de enige club die een stormloop van Feyenoord moest doorstaan.

Slechts twee clubs in Europa domineren vaker hun wedstrijden dan Feyenoord, gebaseerd op de verhoudingen van doelpogingen per wedstrijd. Van alle schoten die gelost worden in duels waaraan Feyenoord deelneemt is 68,25 procent afkomstig van een Feyenoorder.

Alleen Bayern München en FC Barcelona zijn vaker de gevaarlijkste van de twee ploegen op het veld. Geen verkeerd gezelschap om in te verkeren Feyenoord zijnde.

Opvallend genoeg maakt ook Vitesse deel uit van de top tien. De nummer twaalf van de Eredivisie bezet de zevende plaats op de statistiekenlijst met 62,56 procent, waarmee de ploeg nummer acht Manchester City (62,52) nipt voorblijft.

 

Gerelateerd nieuws
22 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 15 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73914 leden - Op dit moment zijn 784 mensen actief, waarvan 206 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved