Alleen Bayern en Barcelona gevaarlijker dan Feyenoord

Alleen Bayern en Barcelona gevaarlijker dan Feyenoord

Feyenoord vergat afgelopen weekend de trekker over te halen tegen Ajax. Een blik op de statistieken brengt meer aan het licht. Wat blijkt? Het spelbeeld tegen Ajax was bepaald geen incident.

De Rotterdammers waren heer en meester in de Amsterdam ArenA. Ajax kwam er niet aan te pas, en moest lijdzaam toezien hoe de bezoekers kans op kans stapelden. Tegen liefst twintig doelpogingen van Feyenoord stonden een schamele vijf schoten van de gastheren. Eén van die vijf was op weg naar het doel en moest gekeerd worden door Kenneth Vermeer.

Dat beeld deed denken aan de eerdere ontmoeting tussen beide aartsrivalen, toen Ajax er in De Kuip met een gestolen zege (0-1) vandoor ging. Naar nu blijkt is Ajax niet de enige club die een stormloop van Feyenoord moest doorstaan.

Slechts twee clubs in Europa domineren vaker hun wedstrijden dan Feyenoord, gebaseerd op de verhoudingen van doelpogingen per wedstrijd. Van alle schoten die gelost worden in duels waaraan Feyenoord deelneemt is 68,25 procent afkomstig van een Feyenoorder.

Alleen Bayern München en FC Barcelona zijn vaker de gevaarlijkste van de twee ploegen op het veld. Geen verkeerd gezelschap om in te verkeren Feyenoord zijnde.

Opvallend genoeg maakt ook Vitesse deel uit van de top tien. De nummer twaalf van de Eredivisie bezet de zevende plaats op de statistiekenlijst met 62,56 procent, waarmee de ploeg nummer acht Manchester City (62,52) nipt voorblijft.

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties