Vermeer zit Cillessen op de hielen: "Hij komt heel erg dichtbij"

Vermeer zit Cillessen op de hielen: "Hij komt heel erg dichtbij"

Kenneth Vermeer verloor bij Ajax zijn basisplaats aan Jasper Cillessen, die vervolgens uitgroeide tot de vaste doelman van het Nederlands elftal. Vermeer vertrok afgelopen zomer naar Feyenoord en doet het daar zó goed, dat hij bij Oranje nu de grote concurrent is van zijn voormalig ploeggenoot.

Volgens ex-bondscoach Bert van Marwijk zit de keeper van Feyenoord zijn Ajax-collega op de hielen. “Hij komt heel erg dichtbij”, merkte 62-jarige oefenmeester op bij Studio Voetbal. “Vermeer was altijd wat onrustig, maar hij heeft wel ongelooflijke reacties. Hij maakte spectaculaire reddingen, maar ook grote fouten. Nu geeft hij meer rust aan zijn verdediging. Hij is heel erg vooruitgegaan.”

Guus Hiddink, de huidige keuzeheer van de nationale ploeg, zal dan ook moeten bepalen of hij vertrouwen houdt in Cillessen of dat Vermeer tijdens het EK-kwalificatieduel met Turkije (eind maart) een serieuze kans verdient. Cillessen had het zondag tijdens Ajax-Feyenoord aan de stok met Colin Kazim-Richards en daar was Van Marwijk niet van gecharmeerd. “Het was een beetje overspannen gedrag en dat was helemaal niet nodig. En met Kazim kan hij volgens mij beter geen ruzie zoeken…”, is het advies voor de Ajacied.

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties