Negatief record door vijfde misser op rij vanaf elf meter

Negatief record door vijfde misser op rij vanaf elf meter

Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards bezorgde zijn ploeg zondagmiddag een wel heel bijzondere statistiek. Hij miste een penalty, hetgeen voor de Rotterdammers alweer de vijfde gemiste strafschop op rij in de Eredivisie betekende.

Feyenoord kreeg na 35 minuten een penalty tegen de Tukkers, waarna Kazim-Richards achter de bal plaatsnam. Hij zag zijn inzet echter gestopt worden door FC Twente-keeper Sonny Stevens. Het betekende de vijfde strafschop in Eredivisie-verband op rij die Feyenoord niet wist te scoren. Het is voor het eerst in de clubhistorie dat dat de Rotterdammers overkomt.

De opmerkelijke reeks werd op 1 december 2013 in gang gezet door Graziano Pellè, de Italiaan schoot zijn pingel tegen PSV tegen de paal. De publiekslieveling zag zijn volgende penalty, thuis tegen NEC op 8 februari 2014, gestopt worden door doelman Kalle Johnsson, terwijl Kristoffer Nordfeldt van SC Heerenveen op 16 maart een strafschop van Tonny Vilhena naast zijn doel tikte.

Dit seizoen kreeg Feyenoord tot zondag één penalty, uitgerekend in de heenwedstrijd tegen FC Twente in Enschede. Toen was het Nick Marsman die Mitchell Te Vrede van scoren afhield, zondag was het Stevens die de inzet van Kazim-Richards tegenhield. Overigens wist Te Vrede tegen Besiktas in de Champions League-voorronde op 30 juli 2014 wél raak te schieten van elf meter.

[poll=185]

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties