''Die bal in zijn kruis, iedereen lag op de grond van het lachen''

''Die bal in zijn kruis, iedereen lag op de grond van het lachen''

Terence Kongolo, Jean-Paul Boëtius en Kyle Ebecilio behoorden tot ‘de gouden lichting van 1994’, na de 5-2 winst op Duitsland in de finale van het EK Onder-17 in 2011. Ebecilio staat inmiddels bij FC Twente onder contract en speelt zondagmiddag in De Kuip tegen zijn twee boezemvrienden. De drie kunnen met elkaar lezen en schrijven.

“Wie met Kongolo is opgegroeid, heeft gelachen”, verzekert Boëtius in het Algemeen Dagblad. Bij Feyenoord kan iedereen zich nog het moment herinneren dat Kongolo in het competitieduel met Vitesse een bal in zijn kruis kreeg. “Toen hij vervolgens wijdbeens naar de zijkant liep om een bidon leeg te spuiten in zijn voetbalbroekje, lag iedereen op de grond van het lachen. Van ons drieën is hij met afstand de gekste.” Kongolo: “Weet je wel hoe pijnlijk het is om daar een bal op te krijgen.”

Boëtius haalt met gemak nog een anekdote op. Kongolo was als jongetje namelijk gek op winegums. Een beugel zorgde ervoor dat hij de snoepjes moest laten staan. “Slikte hij die dingen zo in één keer naar binnen. Ik word van veel mensen vrolijk, maar zéker van Terence.” Ebecilio geeft aan dat het drietal met elkaar is opgegroeid op Varkenoord. “Veertien jaar terug zagen we elkaar voor het eerst en nu spelen we allemaal in de Eredivisie. Ja, de gouden lichting 1994 noemden ze het. Daar geloof ik nog in hoor.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties