Basacikoglu speelt ruim een uur bij verliezende beloften

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond ook de tweede wedstrijd in Beloftencompetitie A verloren. De ploeg van coach Patrick Lodewijks, die werd geassisteerd door Jean-Paul van Gastel, ging op Woudestein met 1-2 onderuit tegen Jong sc Heerenveen. Marko Maletic maakte het enige doelpunt voor Jong Feyenoord/Excelsior, dat met een zeer jeugdig team speelde.

Met het oog op de uitwedstrijd van woensdag tegen PSV kon Lodewijks op Woudestein nauwelijks beschikken over spelers van de eerste selectie van Feyenoord. Alleen Bilal Basaçikoglu en Anass Achahbar kwamen dit seizoen al in actie in Feyenoord 1, de rest van het elftal was voor het grootste deel afkomstig uit de eigen jeugd. Zo bestond de defensie met Stef Gronsveld, Calvin Verdonk en Rick van der Meer bijna volledig uit spelers van A1, zo zag ook hun trainer Roy Makaay vanaf de tribune.

Voor de talenten stond een pittige test op het programma, want bij Jong Heerenveen speelde Thomas Dalgaard in de spits. Hij was vorig seizoen nog topscorer van Denemarken en werd afgelopen zomer aangetrokken als vervanger van Eredivisie-topscorer Alfred Finnbogason.

De jonge defensie kon bij rust gematigd tevreden zijn. Jong Heerenveen was bij rust niet al te vaak gevaarlijk geweest, alleen leverden twee momenten van onachtzaamheid even zoveel tegendoelpunten op. Vroeg in de wedstrijd kon de ontsnapte Szabolcs Varga een voorzet vanaf rechts binnen tikken, tien minuten voor rust zorgde matig uitverdedigen ervoor dat Morten Thorsby de bal uiteindelijk van dichtbij mocht raak schieten.

Jong Feyenoord/Excelsior deed tussendoor iets terug via Maletic. Zijn treffer kwam voor een groot deel op het conto van rechtsback Stef Gronsveld. Hij onderschepte de bal op zijn eigen helft en zette vervolgens met een magistrale dieptepass de uiteindelijke doelpuntenmaker vrij voor de keeper.

Beide ploegen wisten na rust een stuk minder gevaar te stichten dan in de eerste helft. Namens Jong Feyenoord/Excelsior kwam alleen Bilal Basaçikoglu in de buurt van een doelpunt. De aanvaller krulde tegen zijn oude club evenals in de eerste helft een vrije trap van even buiten het strafschopgebied over de muur, maar zag zijn inzet opnieuw gestopt worden door de keeper.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong sc Heerenveen 1-2